Araştırma: Almanların yarısı İslam’ı tehdit olarak görüyor

Almanya'da yaklaşık 5 milyon müslümanın yaşadığı tahmin edilirken, bunların sadece 1 buçuk milyonu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşıyor

Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) 2016'da düzenlediği İslam karşıtı gösteriler / Fotoğraf: AA

Almanya’da yapılan bir araştırma, demokratik değerler ve ilkelerin genel olarak İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik inancına sahip olanlar arasında yaygın olarak kabul edildiğini ortaya çıkardı.

Merkezi Almanya’nın Gütersloh şehrinde bulunan Bertelsmann Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre her inançtan Almanların yüzde 89'u Almanya’da demokrasinin iyi bir yönetim şekli olduğuna inanıyor.

11 Temmuz'da yayınlanan ve "grafiksel din endeksi" temeline dayanan araştırmaya göre ankete katılanların yarısının İslam'ı bir tehdit olarak gördüğünü belirtliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Müslümanlar zorluklarla karşı karşıya kalıyor"

Buna karşın araştırmacılar, diğer dinlere karşı hoşgörüde ciddi ölçüde eksiklikler olduğunu tespit etti. Araştırmacılara göre özellikle Müslümanlar, olumsuz bakış açısı nedeniyle Almanya’da büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar.

Katı bir din anlayışı ve "diğer dinlere yönelik hoşgörüsüzlüğün" uzun vadede demokrasiye zarar verebileceği uyarısında bulunan Vakıf, ankete katılanların İslam dinini bir tehdit olarak görmelerinin büyük bir risk oluşturduğunu düşünüyorlar.

Almanya'da yaklaşık 5 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin edilirken, bunların sadece 1 buçuk milyonu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşıyor

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Seda Demiröz

DAHA FAZLA HABER OKU