AK Partili milletvekilinin “Züğürt Ağa gibi olduk" yorumuna Erdoğan’dan yanıt: Züğürt Ağa kim?

AK Partili milletvekillerinin bir araya geldiği istişare toplantısında Kars Milletvekili Yunus Kılıç'ın verdiği örnek, toplantıda neşeli anların yaşanmasına neden oldu

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partili milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantıları sürüyor. Bu toplantıların üçüncüsü Denizli'den Sivas'a kadar harf sıralamasına sokulan illerin milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. 

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, söz konusu toplantıda milletvekilleri ağırlıklı olarak yeni sistemdeb ve bakanlarla ilişkilerden şikayetçi oldu. Bu kişilerden biri de AK Parti Kars milletvekili Yunus Kılıç'tı. 

Kılıç'ın seçim bölgesindeki sorunlarla ilgili konuşurken, "Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa'ya döndük. Herkes milletvekilinden bir şey bekliyor. Ama elimizde yetki yok. Bakanlar telefonlarımıza çıkmıyor. Bakanlara ulaşamayınca hiçbir şey yaptıramıyoruz. Milletvekilinin bir ağırlığı kalmadı" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıç'a yanıtı "Züğürt Ağa kim?" oldu. 

Erdoğan'ın sorusu üzerine Kılıç, Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filmini hatırlatarak, filmde köyünü kaybedince büyükşehirde başına gelenlerin konu edildiğini belirtti. Kılıç'ın örneği üzerine Cumhurbaşkanı "İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU