Kılıçdaroğlu, gençleri evinde misafir etti: Bu kavga ortaklaştığımız bir kavga olmak zorunda

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Artık, bizim hep beraber; toplumun her kesimi, aydın kesimi, sorumluluk hisseden her kesim, ülkenin geleceğinden endişe duyan her kesimin ortak hareket etmesi lazım. Bu kavganın, ortaklaştığımız bir kavga olması lazım" dedi

Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, elektrikleri kesik evlerinde bir grup genci misafir etti. Gençlerle çay içip sohbet eden Kılıçdaroğlu Elektrik faturasını ödediğiniz zaman, firmanın karını ödüyorsunuz, yapması gereken yatırımın bedelini ödüyorsunuz. Firma karını alıyor ama yapması gereken yatırımı yapmıyor. Yapmadığı için Isparta'da olduğu gibi elektrikler kesiliyor. Sözleşmelerin gereği, sözleşmesinin feshedilmesi lazım" dedi.

"Su, elektrik, doğal gaz ve internet n temel insan hakkı"

Su, elektrik, doğal gaz ve internetin 21'nci yüzyılın temel insan hakkı olarak ortaya çıktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternetsiz bir evi düşünmek doğru değil. Elektrik olmadığı zaman hiçbir şey çalışmıyor. Bu artık temel insan hakkı. Temel insan hakkını, siz pazarlayamazsınız. Hiç kimsenin elektriğini kesemezsiniz. Bırakın evlerde elektrik kesilmesini, mesela çiftçinin kuyudan su çekecek tarlasını sulaması gerekiyor ama onun da elektriğini kesiyorsunuz. Faturasını ödemesi için ürününü satması lazım. Buna benzer pek çok sorun var. Sosyal devletlerin bu tür sorunları sağlıklı ve akılcı politikalarla çözmesi gerekiyor.

FRYNMgFXwAAqlH7.jpg
Kılıçdaroğlu: Bu düzenle kavga etmemiz lazım Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf​​​​​​​

 

"Kavga söylemi  bir manifesto"

Misafir gençlerden birinin "Son grup toplantınızda ‘kavga edeceğiz’ diye bir söylemde bulundunuz. Bu söylemin altında ne yatıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu düzenle kavga etmemiz lazım. Bu kavgayı vermezseniz, bu kavgayı hepimiz vermezsek, başaralı olamayız. Çünkü karşımızda hukuku, adaleti, insan haklarını, toplumun sorunlarını bilen; o sorunları çözmeye amade bir iktidar yok. Dayatmacı bir iktidar var. Gezi olaylarında, beraat ettiğiniz davada tekrar yargılanıyorsunuz, bu sefer müebbet cezası alıyorsunuz. Buna benzer haksızlıklar çok fazla. Hepimizin bu mücadeleyi yapması lazım. Son grup toplantısında söylediğim de buydu. Aslında bu bir manifesto. Artık, bizim hep beraber; toplumun her kesimi, aydın kesimi, sorumluluk hisseden her kesim, ülkenin geleceğinden endişe duyan her kesimin ortak hareket etmesi lazım. Bu kavga ortaklaştığımız bir kavga olmak zorunda. 

Faturayı ödedi, elektriği açıldı

Kılıçdaroğlu'nun faturayı bugün ödemesinin ardından evinin elektriği tekrar verildi. Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği 21 Nisan'da kesilmişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU