İBB kaynakları: Esenler Otogarı’nın otoparkının İSPARK’a devrinde kamu yararı gözetildi

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın (Esenler Otogarı) otoparkı, İSPARK'a devredildi. Gelirin yüzde 25'i İBB'nin olacak. Otogar, birkaç yıl içinde şehir dışına taşınarak Bayrampaşa'daki yer, teknoloji merkezine dönüştürülecek

Fotoğraf: AA

Independent Türkçe'nin ulaştığı İBB kaynakları, Bayrampaşa'da bulunan ve Esenler Otogarı olarak da bilinen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın otoparkının İSPARK'a devredildiğini doğruladı.

Ücretsiz giriş-çıkış 1 saate çıkarılacak

Otoparkın devrinde kamu yararının gözetildiğini kaydeden kaynaklar, gelirin yüzde 25'inin İBB'ye verileceğini, 20 dakika olan ücretsiz giriş-çıkışın ise 1 saate çıkarılacağını kaydetti.

Yetkililer, Esenler Otogarı'na ilişkin şikayet ve sıkıntıların giderilmesi için alanın temizlenmesi ve nezih bir yer haline getirilmesine uğraşıldığını belirtti.

Esenler Otogarı'nın teknoloji merkezine dönüştürülmesi projesine ilişkin olarak ise, öncelikle şehirlerarası otobüs dernekleriyle görüşülüp plan üzerinde anlaşılacağı belirtildi.  

Otogar, 4 yıl içinde şehir dışına taşınacak, Bayrampaşa'daki mevcut yer teknoloji merkezine dönüştürülecek.

Harem Otogarı da teknoloji merkezi olacak

Yalnızca Esenler Otogarı değil, Anadolu yakasında hizmet veren Harem Otogarı da şehir dışına taşınarak, mevcut alanları birer teknoloji merkezi haline getirilecek.

İmamoğlu: Ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran'da yaptığı açıklamada Esenler Otogarı'nı yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söylemişti:

Bu kentin insan kaynağı, bu şehir için hazinedir. Bu kaynağın farkında olan bir yöneticinizim. Bu şehrin her anında sizlerden faydalanacağımın sözünü veriyorum. Benim ne popülizmle işim var ne de Pontus'la şunla bunla işim var. Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız. Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanlar bu şehir adına kötü kullanıldı. Esenler'le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem'i hem de Esenler'i şehir dışına taşıyacağımız için, hızlıca Esenler Otogarı'nı, şehrin kalbinde, meto ulaşımı olan, aynı zamanda İstanbul'un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Sizlerle yapacağız bunu. Bazıların belki işine gelmemiş olabilir. 'Birilerine peşkeş mi çekiyor' diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum."

 

ekrem imamoğlu reuters
Fotoğraf: Reuters


15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 3 Temmuz tarihinde geniş çaplı asayiş uygulaması başlatılmıştı.

Düzenlenen hava destekli operasyona Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri katılmıştı.

Otogarda yasadışı faaliyetlerde bulunulduğuna ilişkin son dönemde artan haberler ve çekilen bazı video kayıtları da, operasyonda etkili olmuştu.

Otogar, 25 yıldır Galip Öztürk'ün Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Metro Turizm Metro Holding bünyesindeki Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş’ye bağlı faaliyet gösteriyordu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU