Trump: Böbreğin “kalpte çok özel bir yeri var”

ABD Başkanı böbreğin öneminden bahsettiği konuşmasında “Bu inanılmaz bir şey” diye ekledi

Donald Trump böbreklerin “kalpte çok özel bir yerinin olduğunu” iddia ederek doktorları şok edebilecek bir açıklamaya imza attı.

ABD Başkanı, böbrekle ilgi sağlık sorunları yaşayan Amerikalılar için yönetiminin geliştirdiği yeni politikaları içeren kararnameyi imzalamadan önce yaptığı konuşmada insan organları hakkında tutarsız sözler sarf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington’da Uluslararası Ticaret Merkezi’nde konuşan Trump, “Bu konular üzerinde çok çalıştık, böbrek konusunda çok çalıştık. Çok özel. Böbreğin kalpte çok özel bir yeri var. İnanılmaz bir şey” dedi.

Sevdikleri olan kişilerin hayatta kalmak için çok çaba harcadığını da belirten Trump, "Başka meselelerde nadiren gördüğünüz türden birlik ruhu var. Dolayısıyla burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten harika. Ülkemizde böbrek sağlığını geliştirmek için heyecan verici bir gün" diye ekledi.

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti’nin (NHS) de tarif ettiği üzere böbrekler kaburga kemiklerinin aşağısında, bedenin arka bölümünde yer alıyor ve atıkları süzerek vücudun temizlenmesi işlevini görüyor.

 

 

Donald Trump sağlık konusunda zaman zaman kendine özgü görüşleri gündeme getirse de böbreğin kalpte özel bir yeri olduğunu söylemek gibi sıra dışı bir ifade seçerken bu organın fiziksel konumundan ziyade önemini vurgulamış olması da mümkün görünüyor.

Beyaz Saray İç Politika Konseyi Başkanı Joe Grogan, böbreğe bağlı sağlık sorunlarının ABD’de ölüme yol açan nedenler arasında 9. sırada bulunduğunu söyledi. Grogan’a göre bu durum ABD’de vergi mükelleflerine her yıl 110 milyar dolara (yaklaşık 624 milyar TL), yani Ulusal Sağlık Enstitüleri, İç Güvenlik Bakanlığı ve NASA’nın toplamda yol açtığı bedelin daha fazlasına mal oluyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU