Elon Musk ve Twitter: Anlaşmadan cayan 1 milyar dolar ödeyecek

İmzaların 3-6 ay içerisinde atılması bekleniyor

50 yaşındaki Elon Musk, Forbes verilerine göre 241,9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengini unvanına sahip (Reuters)

Elon Musk ve Twitter arasındaki anlaşmanın 3-6 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Anlaşmanın iptal edilmesi halinde tarafların ödeyeceği tazminat belli oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (U.S. Securities and Exchange Commission) dün yayımladığı bir belgede, anlaşmadan vazgeçenin 1 milyar dolar ödeyeceği yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en zengin insanı unvanlı Musk, bu ay başında 3 milyar dolar ödeyerek Twitter'daki yüzde 9,2'lik hissenin sahibi olmuştu.

Tesla ve SpaceX CEO'su bunun ardından şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değer biçmiş, şirketi hisse başına 54,20 dolardan satın almak için SEC'ye bildirimde bulunmuştu.

Milyarder iş insanı, gündemden düşmeyen tartışmaların ardından 25 Nisan'da, 44 milyar dolara Twitter'ı satın alma anlaşması yapmıştı.

Öte yandan son imzaların atılması ve Musk'ın, şirketi devralması için 3-6 ay gerekiyor. SEC belgesine göre örneğin Musk, taahhüt ettiği meblağı ödeyemezse 1 milyar dolar tazminat vermek zorunda kalacak.

Twitter da daha iyi bir teklif yapan başka taliple anlaşması halinde Musk'a aynı miktarda tazminat ödeyecek.

Belgede ayrıca anlaşmanın 24 Ekim'e kadar sonuçlanmaması halinde tarafların çekilebileceği yazıyor. Öte yandan gerekli resmi izinlerin bu tarihe kadar çıkmaması halinde, tarafların imza için süre 6 ay daha uzatılabilir.

 

Independent Türkçe, New York Times, Bloomberg

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU