Kılıçdaroğlu: "Mevcut düzenden memnunum diyorsanız yolunuz açık olsun ayrılın bizden" dedim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım, 'Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım' dedim" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Engelliler Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştay'ın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Adalet, hukuk, demokrasi yok, anayasa ayaklar altında" diye konuştu.

"Milyonlarca çocuğun karanlığa mahkum edildiği bir Türkiye'de ben ne konuşayım"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu ülkede herkes perişan vaziyette ama sarayın sesi bile çıkmıyor. Türkiye neredeyse sahipsiz bir konumda. Ben bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım, 'Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım' dedim. Bu doğru, bunu ben söylemek zorundayım. Bir davadan beraat ediyorsunuz, aynı dava bir daha açılıyor bu defa müebbete mahkum ediliyorsunuz... Böyle bir Türkiye'yi siz ister misiniz, ben istemem. Bunun için de ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım ciddi bir sorunumuz var. Ekonomiye bakın dış politikaya bakın, iç politikaya bakın.

Milyonlarca çocuğun karanlığa mahkum edildiği bir Türkiye'de ben ne konuşayım. Bu çocuklar okula nasıl gidiyorlar, nasıl besleniyorlar, nasıl banyo yapıyorlar, bunu düşünen var mı? 'Efendim elektrikler kesildi' tek cümle ama o cümlenin arkasında milyonlar var ve ben onların yaşadığı dramı yaşamak zorundayım o konuşmayaı yapmak için, ben o dramı yaşadım ve o konuşmayı yapmak benim hakkım, bütün vatandaşlarımın sorunlarına sahip çıkmak zorundayım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tek kişilk hükümet bu sorunu çözemez, kapasitesi yok"

CHP lideri "Dünkü grup toplantısındaki konuşmanız çok yankı buldu kavga edeceiz dediniz özellikle kimi kastettiğiniz yanımda yürüyün ya da yolumdan çekilin ifadeniz çok konuşuldu. Adaylık çıkışı olarak yorumlandı" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok. Ama bu tek kişilk hükümet bu sorunu çözemez, kapasitesi yok. Bu sorunun çözülmesinin tek yolu var demokratik yollarla sandığın gelmesi. O nedenle bütün arkadaşlarıma söyledim eğer bunu istiyorsanız, yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyrun gelin eğer biz mevcut düzenden memnunum diyorsanız yolunuz açık olsun ayrılın bizden dedim.

"Yalnız bırakıldığınızı mı düşünüyorsunuz?" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Hayır efendim, hayır. Geniş kitleleri yanıma çekmeye, geniş kitlelerin sözcüsü olmaya, geniş kitlelerin dertlerini Mısır'daki sağır sultan duydu, saraydakinin de duymasını istedim, bunun için yaptım." dedi.

Konuşmasının cumhurbaşkanlığına aday olduğu şeklinde yorumlandığının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Hayır, hayır" yanıtını verdi.

"Ya bana katılın, ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin"

Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Cesaret yoksa, zafer de yoktur. Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; size de bir çift lafım var. Bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu milleti çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın, ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU