ABD'li siyasetçiden ülkesine Osman Kavala tepkisi: Bu sebeple Erdoğan gibi otoriter figürler yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyor

ABD Kongre'sinin Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Bob Menendez, Osman Kavala'nın hapis cezası almasına verilen tepkinin yetersiz olduğunu kaydetti

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Gezi Parkı Davası'nda Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararının "derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı" yarattığını belirterek, Kavala'nın serbest bırakılmasını istemişti.

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi’nin Başkanı Bob Menendez'den Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına eleştiri geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Menendez açıklamayı yetersiz bulduğunu belirterek, "İşte bu sebeple Erdoğan gibi otoriter figürler yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyor. Bu kararı kınamalıydık" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Mahkeme önceki gün Gezi Parkı Davası'nda dört buçuk yıldır tutuklu yargılanan iş insanı ve aktivist Osman Kavala'yı hükümeti ortadan kaldırmaya çalıştığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca daha önce aynı iddialardan beraat etmiş olan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin de hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım suçundan 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "(Kavala'nın) adil olmayan bir şekilde suçlu bulunması insan hakları, temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle uyumlu değildir. Osman Kavala ile keyfi olarak hapis cezasına çarptırılan diğerlerini serbest bırakması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uyması Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz" ifadeleri yer almıştı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU