Gezi Parkı Davası kararlarına tepki için Adalet Nöbeti başlatıldı

Gezi Parkı Davası'nda çıkan mahkumiyet kararlarına karşı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde "Adalet Nöbeti" başlatıldı

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla dün Gezi Parkı Davası'nda mahkeme tarafından verilen hapis cezalarına tepki göstermek amacıyla "Adalet Nöbeti" başlatıldı

Çağlayan Adliyesi'nde toplanan avukatlara HDP, TİP ve CHP gibi partilerin milletvekiileri de destek verdi.

Ahmet Şık: Sizi arkadaşlarımızı gönderdiğiniz yere sokup onları oradan çıkarmazsak biz şerefsiziz, namerdiz, onursuzuz

Açıklamada bir konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık "Dün burada çıkan karar, içinde bulunduğumuz karanlığa dair çok önemli şeyler söyledi. Dediler ki; 'Biz dereleri kurutmaya devam etmek istiyoruz. Ağaçları kesmeye devam etmek istiyoruz. Berkin'e, Ali İsmail'e, Medeni'ye, Ethem Sarısülük'e yaptıkları gibi sizi öldürmeye devam etmek ve yargılanmamak istiyoruz' dediler. Kısaca zalimliğe devam etmek istiyorlar" diye konuştu.

Şık şöyle devam etti:

Gezi isyanında herkes ama herkes konuştuğu için yapılamayan şeyi, bugün herkes sustuğu için yapabildiler. Mevzu Can Atalay, Osman Kavala, Mücella Yapıcı değil, herkes! 'Ben gene galip çıkarsam, hepinizi onların yanına göndereceğim' diyorlar. Şimdi bir karar vakti. İtiraz etme zamanı! Bugün ses çıkarmazsanız, yarın ses çıkarmaya hakkınız olmayacak, çocuklarınız nezdinde haddiniz de olmayacak. 

Şu binanın içinde olan tıpkı siyasi parti kılığına giren bir mafya var. Tıpkı hakim savcı kılığına girmiş o mafyanın tetikçiliğini üstelenenlere sesleneceğim: Biat ettikleri o suç örgütünün liderinden başlayarak sizin yaptıklarınızın hesabını sormazsak, sizi arkadaşlarımızı gönderdiğiniz yere sokup onları oradan çıkarmazsak biz şerefsiziz, namerdiz, onursuzuz. Burada suç örgütü var, bütün adliyeler adaleti yutan bir karadelik. Herkes ama herkes bu suç imparatoruna yapışmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özgür Özel: Bu kötücül aklı hiçbirimiz tek başına yenemeyiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de basın açıklamasına katılan isimler arasındaydı. Özel konuşmasında "Öfkemiz büyük ama kararlılığımız da bir o kadar yüksek. Bundan sonra nereye çağırıyorlarsa oraya gidin. Baro çağırıyorsa baroya gidin, sivil toplum kuruluşları çağırıyorsa oraya gidin. Bu kötücül aklı hiçbirimiz tek başına yenemeyiz. Gezi başarıldı. Gezi Parkı orada duruyorsa Gezi'deki ve 81 ildeki on milyonlar sayesindedir" dedi.

Oya Ersoy: Erdoğan’a sesleniyorum, bu ülke Gezi'de olduğu gibi sana biat etmeyecek

Açıklamada söz alan HDP Milletvekili Oya Ersoy ise şunları kaydetti:

Bu ülkede yaşayan 82 milyon gerçeği biliyor. Dünkü karar bir yargı kararı değildir. Dünkü karar, Saray egemenliğinin çıkarı için verilmiş bir karardır. Talimatlı yargıyla halkı biat ettirmeye çalışan Erdoğan’a sesleniyorum, bu ülke Gezi'de olduğu gibi sana biat etmeyecek.  

Aytaç:  Bu cellatlardan bu hesabı soracağız

Avukat Kemal Aytaç da yaptığı açıklamada "Bazen söyleyecek söz bulamıyoruz deriz ya. İşte dün bu adliyede bir facia yaşandı. Bir infaz bürosu, siyasal iktidarın görevlendirmiş olduğu infaz memurları aracılığıyla, talimatla bugün, adına hukuk diyemeyeceğiz, kanun diyemeyeceğimiz, bir rezilliği, kepazeliği yaşadık. Bu cesareti, nereden, kimden alıyorlar, gerçekten bunun cevabını vermek zor. Bilinmesi gereken bir şey var: Bunun hesabını soracağız. Bu cellatlardan bu hesabı soracağız, yaptıkları yargılama değildir, uyguladıkları yasa değildir, yürüdükleri yol usul değildi" ifadelerini kullandı.

Aytaç daha sonra Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Dün burada bir hukuk faciası yaşandı" dedi.

Aytaş şöyle devam etti:

Hukuk faciası da demeyelim çünkü hukuk yoktu bir facia yaşandı. Güya yargılama adına güya yasa adına bir korsanlığı burada yaşadık. Dün burada bir mahkeme yoktu bir infaz bürosu vardı, o infaz bürosunun görevlileri infaz memurları vardı. Ne orası bir mahkemeydi ne de orda oturanlar hakimdi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU