Kılıçdaroğlu: Bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine ve partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 dakika süren grup konuşmasının önemli bölümüü dünkü duruşmada verilen Gezi Davası kararlarına ayırdı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Karamsar bir ortamda olduğunuzu biliyorum ama hiç kimse umutsuzluğa katılmasın" diyen Kılıçdaroğlu, pazar günü 6 siyasi pğartinin lideri oalrak bir araya geldiklerini hatırlatarak Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaracaklarını ve siyaseti kirlilikten arındıracaklarını, Merkez Bankası bağımsızlığının teminat altına alınacağını ve bu konularda komisyonların oluşturulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, görüşmede belirlenecek cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin de kamuoyuna deklare edildiğini söyledi.

"Gezi nedir? Özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir"

Dün açıklanan Gezi Davası kararına değinen CHP lideri, "Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz" dedi.

Mahkemeden görev alan hakimlerin bir kısmının önceden bu kararı verdiklerini ve bu kararı kendi özgür iradeleri ile vertmediklerini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar. Bu tür mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz. Demokrasi tarihimizde bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin genelkurmay başkanının bile kurgulanmış mahkemelerle hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Gezi aslında. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz' diyor, 'Doğayı koruyalım' diyor gençler

"Vera'yı babasıyla tekrar kucaklaştıracağız"

Daha önce iki kez beraat eden Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesine tepki gösteren CHP lideri, "Dünyada böyle bir örnek yok. Böyle bir garavet yok. Ama bizim ülkemizde olmuştur. Çünkü yargı bağımsız değil" dedi.

Diğer sanıkların da tutuklanarak hapse gönderildiklerini hatırlatan ve Gezi Davası'nda tutuklanan Tayfun Kahraman'ın kızı Vera ile vedalaşma anından bahseden Kılıçdaroğlu, "Vera'yı unutmayın. Vera babası hapse giderken kucaklaştı ve öptü. Bizim hepimizin Vera'ya bir sözümüz var. Biz, sevgili Vera'yı babasıyla tekrar kucaklaştıracağız" diye konuştu.

"Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum"

İktidar için "beşli çetelerin iktidarı" ifadesini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben devletin nasıl soyulduğunu şöyle ifade edeyim. Bugün yazdığım konuşmayı bir tarafa bıraktım, farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum" diyerek şöyle konuştu.

Gerçekten çok öfkeliyim. Evlatların karanlığa mahkum edildiği bir Türkiye'yi asla istemiyorum. Her çocuğun aydınlık bir ortamda başını yastığa koyduğu bir Türkiye istiyorum. Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız dolayısıyla öfkeliyim. Ve seslenmek istiyorum; Ey Saray, sesimi duyuyor musun? Hiç kimse olarak gördüklerinin,  yani görmezden geldikleirnin karanlık, ışıksız evlerinden sesleniyorum sana. Yoksulların biriken öfkesini görüyor musun? Evsiz, yurtsuz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Ben o bebeklerin ağlamalarından gece uyuyamıyorum. Karanlıkta onları düşünüyorum. Sonra o karanlıkta, senin beşli çetelerini de düşünüyorum ve yumruklarımı sıkıyorum. 'Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır' diyor Ahmed Arif. Dünya kötülük yapanlarn yüzünden değil, kötülüğe seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden bu hale geldi. Cesaret yoksa, zafer de yoktur. Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; size de bir çift lafım var. Bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu milleti çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın, ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum

"İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var"

"Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa hayatında zaten o hiç yaşamamıştır" diyen CHP Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:

Pes etmeyeceğim, durmayacağım. Hepinizin huzurunda, milletimin huzurunda söz veriyorum. İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı hep birlikte, yol arkadaşlarımla birlikte yapacağım. Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla kavga edeceğiz. Beş paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz. Yabancılara daire satılsın diye emlak desteği çıkaranlarla kavga edeceğiz. Ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz. Çocukları etten, sütten mahrum bırakanlarla kavga edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla kavga edeceğiz. Sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle kavga edeceğiz. Uyuşturucu baronları ile iş tutanlarla kavga edeceğiz. Ülkenin onurunu konsolosluk bahçesine gömenlerle kavga edeceğiz. Yargıyı siyasetin emiren verip, Brunson'ları özel uçaklarla gönderip, kendi insanımızı hapishanelerde rehin tutanlarla kavga edeceğiz. Halkın milyarlarını, alın terini arka kapıdan satanlarla kavga edeceğiz. Yani özetle, vatanı satanlarla kavga edeceğiz. Biz bir birimize emanetiz. Kol kola gireceğiz ve yürüyeceğiz. Bu memlekete bize emanet. Birimiz açken hiç birimiz tok değiliz. Birimiz karanlıktayken, hiç birimiz aydınlıkta değiliz. Hadi eyvallah değerli arkadaşlarım

Kılıçdaroğlu'nun sözleri grup toplantısını izleyenler tarafıdna uzun süre ayakta alkışlandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU