Ukrayna ve Türkiye ortak İHA üretecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arestoviç, Türkiye ile Ukrayna'nın ortak yapacağı "drone"ların Kiev’de üretileceğini, yıl sonuna kadar da Ukrayna semalarında olacağını söyledi

TUSAŞ'ın geliştirdiği yeni nesil yüksek performans "ANKA Blok B" modeli / Fotoğraf: AA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski'nin danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Aleksey Arestoviç, Türkiye ile birlikte ortak olarak İHA ve SİHA üretimi konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Arestoviç, yeni nesil İHA ve SİHA'ların Başkent Kiev'e yakın bir yerleşimde üretileceğini söyledi. Ukrayna Devlet Kanalı 1+1'e açıklamalarda bulunan Arestoviç, “İki ülke ortak olarak Anka İHA-SİHA ve yeni nesil jet İHA'ları üreteceğiz. Yıl sonuna kadar havalarda olacak” dedi.

Füzeleri Roketsan'dan

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA'nın silahlı versiyonu Roketsan'ın ürettiği Cirit, Umtaş gibi füzelerle donatılmış durumda.

Kanat açıklığı 18 metre olan Anka, 350 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesine sahip. Sentetik aralıklı radar, hassas silahlar ve uydu iletişimiyle modüler bir platforma dönüşen ANKA'yı Kazakistan, Tunus gibi ülkeler kullanıyor. Türk İHA ve SİHA'larına yönelik talep son dönemde büyük artış göstermişti. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Sırbistan, Slovakya gibi Avrupa ülkeleri de Baykar Makine tarafından üretilen Bayraktar'ı filosuna katmak için talepte bulunmuştu.

 

Dünya

 

DAHA FAZLA HABER OKU