Şenyaşarlar soruşturmasında Yıldız ailesinden 4 kişi tutuklandı

Tutuklanan isimler arasında AK Partili vekilin akrabaları da var

Fotoğraf: Twitter / @senyasarailesi

Şanlıurfa’da Şenyaşarlar soruşturması kapsamında gözaltına alınan, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Evrensel gazetesinin aktardığına göre, Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin dükkanı ile Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan baskında Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürülüp, 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin önceki gün gözaltına alınan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız, Şeğsin Yıldız (vekilin yeğeni belediyede çalışanı), Mustafa Amaç (vekilin danışmanı), İbrahim Şimşek (vekilin akrabası), Mikail Şimşek ve Osman Yıldız'ın aralarında olduğu 11 kişi, Urfa Adliyesi'ne sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada savcılık sorgusu yapılan 11 kişiden Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız serbest bırakılırken, 9 kişi ise "Adam öldürmek" ve "Delil karartmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikte ifadeleri alınan Celal Yıldız, Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrolle bırakıldı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

 

Evrensel, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU