Köpekbalığını bütünüyle yutan dev balık görüntülendi

Okyanus tabanında gemi enkazı arayan araştırmacılar nadir görülebilecek bir etobur manzaraya şahit oldu

Okyanus kaşifleri bir köpekbalığını bütünüyle yutan bir batık balığını görüntüledi. Kaşifler o esnada okyanus tabanında kılıç balığı yiyen bir grup köpekbalığını kameraya çekiyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yayımlandı. Araştırmacılar söz konusu görüntüleri, gemi kazası olduğunu düşündükleri bir alana kurdukları uzaktan kumandalı kamera sayesinde yakalamayı başardı.

Gemi enkazı görmeyi bekleyen araştırmacılar 2,5 metre uzunluğundaki kılıç balığıyla karnını doyuran bir grup köpekbalığıyla karşılaştı. Tam bu esnada ekranda ağzındaki köpekbalığıyla birlikte dev bir batık balığı belirdi.

NOAA yetkilileri bir blog yazısında normalde gruplar halinde hareket etmeyen köpekbalıklarının muhtemelen kılıç balığı leşine doğru çekildiğini belirtti.

 

 

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

Normalde derin denizde bir küme oluşturan köpekbalıkları görmeyiz. Tabii yakınlarda bir yiyecek parçası yoksa. Köpek balıkları besin zincirinin en üstünde yer alsalar da nispeten ufak yırtıcılar olarak av bulmak için çok zaman harcar. Yaklaşık 100 kiloluk bu kılıç balığı gibi bir av bulduklarında gıda alımını maksimuma çıkarmak için yemeği tespit etme yetenekleri ortaya çıkar. Bu büyümenin ve hayatta kalmanın anahtarıdır.

Bilim insanları batık balığının kılıç balığı ziyafetine katılmadığını, bunun yerine köpekbalıklarından birini yemek için harekete geçtiğini ifade etti.

NOAA büyük su altı yaratıklarının çeşitli yollarla bir şölene çekilebileceğini söyledi. Bu yollar arasında, kimyasal izler, av mücadelesinin yaydığı titreşimler ya da bir veya daha fazla yırtıcının sesleri bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/science

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU