CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çocuklarla buluştu: Sizin için kazanacağız

"Çocukların özgürce yaşayabilmeleri, sağlıklı beslenebilmeleri, karanlıkta kalmamaları, bütün ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Sosyal devletin bu anlamda özel çaba harcaması gerekiyor"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenin ardından parti genel merkezine gelişinde 2,5 yaşındaki Doğa tarafından karşılandı.

Kılıçdaroğlu daha sonra makam odasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin farklı illerinden gelen çocukları kabul etti. Bir süre sohbet ettiği çocuklara, dersleriyle ilgili çeşitli sorular sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir çocuğun, çocuk haklarının ihmal edildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı olduğunuzda bununla ilgili önlem alacak mısınız?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

Çocukların özgürce yaşayabilmeleri, sağlıklı beslenebilmeleri, karanlıkta kalmamaları, bütün ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Sosyal devletin bu anlamda özel çaba harcaması gerekiyor. Çocukların iyi bir eğitim alması, özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere devletin eğitim yardımı yapması, okulların güzel olması, öğretmenlerin iyi olması, çocukların iyi okullarda eğitim almaları önemli. Tabii oyun oynama hakkınız var.

Çocuklardan elektrik sorusu

Bir çocuğun "Karanlıktan korkuyor musunuz?" sorusu üzerine karanlıktan korkmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Neden elektriğiniz kesildi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Türkiye'de 2021 yılında yaklaşık 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Elektrik kesilirse çocuklar derslerini çalışamaz, akşam televizyon izleyemezler, buzdolabı çalışmaz dolayısıyla 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi. Bir hafta sonra parasını ödeyeceğim. Elektrik bir haktır aslında, herkesin elektriğinin olması lazım. Bu hak eğer birilerinin elinden alınıyorsa, onu dillendirmek lazım.

Akaryakıta neden zam geldiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Devlet iyi yönetilmediği için akaryakıta sürekli zam geliyor. Sizler büyüyeceksiniz devleti daha iyi yöneteceksiniz. Ülkemizde barışı sağlayacaksınız, ayrıcalıkları bitireceksiniz. Herkesin hakkını, hukukunu koruyacaksınız, adaletten yana olacaksınız. Bütün güvencemiz sizlersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

 

“Size daha güzel bir Türkiye bırakmak için kazanacağız”

Sorular üzerine, ekonominin iyi yönetilemediğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, liyakatin sağlanmasıyla ekonominin düzeleceğini aktardı.

"Bazı yenilikler düşünüyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Çok yenilik düşünüyorum. Okullarda yenilik düşünüyorum. Bütün okulların çok güzel olmasını istiyorum. Bütün öğrencilere tüm imkanların sağlanmasını istiyorum. Kimsenin karanlıkta kalmasını istemiyorum. Yenilik çok, herkesin üretmesini, çalışmasını, alın teri dökmesini istiyorum ve tabii adalet istiyorum herkes için" diye konuştu.

Bir çocuğun, "Seçimleri kazanacak mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

Kesinlikle kazanacağız, sizin için kazanacağız. Size daha güzel bir Türkiye bırakmak için kazanacağız. Daha güzel bir Türkiye olacak, siz bütün caddelerde, sokaklarda, parklarda, özgürce koşacaksınız, eğleneceksiniz, rahat edeceksiniz. Anneniz babanız huzur içinde yaşayacak. Bunların hepsi olacak. Az kaldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, etkinliğin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

"Tek adam rejimini sandıkla ortadan kaldıracağız"

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te düzenlenen özel oturumda da partisi adına kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, TBMM'nin geçmişte aldığı kararları anımsatarak bugün Meclis'te yetkileri kısıtlanan, milletvekillerinin denetim ve yasama yetkilerini yerine getiremediği tablo ile karşı karşıya olunduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

100 yıl önce bu Meclis fikirlerin tartışıldığı bir Meclis'ti. İnanıyorum ki gelecek yılki kutlamalarımız cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandırılacağı bir sürecin yarattığı atmosfer içinde olacak. Tek adam rejimini dünyaya örnek olacak şekilde demokrasi sınırları içinde sandıkla ortadan kaldıracağız. Vesayetleri reddeden bir parlamenter sistemin çalışmalarına başlamış olacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ve bunun inşa sürecinde hep birlikte hareket edeceğiz. Bunu başardığımızda, Türkiye'nin temel problemlerinin büyük bir bölümünü kısa süre içinde çözmüş olacağız. Parlamenter sistemde hep birlikte hareket edeceğiz, yöneteceğiz. Ülkemizin tüm sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bu güzel ülkeye bolluk ve bereket getireceğiz. Tek bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, karanlıkta kalmayacağı gün yakındır. Parlamenter sistem ile ulusal egemenlik gerçek anlamda milletin olacaktır, bir kişiye emanet edilmeyecektir

 

Kılıçdaroğlu: Pek çok kanalın yayınlamadığı kısımlarını paylaşıyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Twitter hesabından "TBMM #23Nisan Özel Oturumu’nda yapmış olduğum konuşmamın; kimseler duymasın diye pek çok kanalın yayınlamadığı kısımlarını paylaşıyorum. Çünkü bu ses, aslında yoksulların sesidir!" notuyla yaptığı videolu paylaşımda şunları kaydetti:

Evlatlarına bir bardak süt dahi içiremeyen kadınların, hangi düşünceden hangi inançtan olursa olsun sadece kendisinin değil herkesin özgürce yaşamasını talep eden gençlerin... Kamudaki iş hakkı mülakat yoluyla engellenen gençlerin... İrfanı fikri vicdanı hür yaşamaktan başka gayesi olmayan gençlerin şüphesi olmasın, topraklarından uzakalştırılan çiftçilerin... Hak ettiği 
ücreti alamayan üstüne bir de işsiz bırakılma tehdidiyle çalımak zorunda bırakılan işçilerin şüphesi olmasın, çocuklarına bir kahve parası ödeyecek kadar harçlık veremeyen babaların şüphesi olmasın. Sadece 2021 yılında faturasını ödeyemediği için elektrşği kesilen, karanlığa mahkum edilen yaklaşık 4 milyın abonenin şüphesi olmasın.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU