Erdoğan, 23 Nisan şenliğinde çocuklara seslendi: Kendinizi mutlu edeceğiniz bir alanda çalışın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen törende konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi'nde 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği'ne katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi'nde 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sevgili çocuklar, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Evlatlarımızın her birini gözlerinden öpüyorum. Tüm çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum

Ulsulararası seviyede kutlanmaya başlandığı 1979 yılıdan bu yana düyanın 120 farklı ülkesinden 30 binin üzerinde çocuğun ağırlandığı şenliğe hepiniz hoşgekdiniz" diyen Erdoğan, salgın sebebyile zorunlu ara verilen misafir çocukarı ağırlama programına önümüzdeki yıldan itibaren yeniden başlanacağını söyledi.

"Çocukların yüreklerindeki saf sevgiye, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"

Yakın çevremizdeki gelişmeleri göz önüne getirince, oralarda yaşayan çocuklar adına derin bir üzüntü yaşıyoruz" diyen Erdoğan, sözleirni şöyle sürdürdü:

Güneyimizde on binlerce çocuğun hayatını yitirdiği, yüz binlerce çocuğun yetim, öksüz kaldığı, onbinlerce çocuğun Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanıdna kaybolduğu bir trajedi halka sürüyor. Kuzeyimizde ikinci ayını bitiren savaşın da acı neticeler doğurarak devam etmesini endişe ile takip ediyoruz. Böyle dönemlerde çocukların yüreklerindeki saf sevgiye, onların hayatımızı güzelleştiren gülüşüne, neşesine, dokunuşuna, her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum

"Çocukların yürekleri tedirginlikle değil, sevgiyle, coşkuyla, umutla çarpmalıdır"

Savaşları bitirmek, krizleri sona erdirmek çin gösterdikleri gayretin en önemli motivasyon kaynağının çocuklar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocukların kulakları bomba sesleri ile değil, işte burada olduğu gibi akranlarının neşeli sesleri ile çınlamalıdır. Çocukların yürekleri tedirginlikle değil, sevgiyle, coşkuyla, umutla çarpmalıdır. Çocuklar korkunun pençesinde değil, huzurun kucağında uyumalıdır. Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi bundan dolayı çocuklarımıza armağan edilmesinin arkasında bu inanç, bu hayal vardı. Aynı şekilde ülkemize sığınan herkesi ama özellikle de çocukları adeta üzerlerine itreyerek koruyup kollamımızın sebebi de bu yaklaşımdır. Dünyayı çocuklara verdiğimiz gün, her şeyin daha şefkatli olduğunu göreceğiz" diye konuştu.

"Hayatla bağlarınızı asla koparmayın"

"Sakın ola zamana yenik düşmeyin. Ailenize, arkadaşlarınıza okulunuza sıkı sıkıya sahip çıkın" dyen Erdoğan, çocukalra şöyle seslendi:

En iyi öğretici hayattır. Hayatla bağlarınızı asla koparmayın. Her fırsatta parklarda, bahçelerde imkan olan her yerde, temiz havayla, tabiatla, arkadaşlarınızla buluşun. Resimden edebiyata müziğe ne olursa olsun, kendinizi mutlu edeceğiniz bir alanda çalışın. Yeter ki siz isteyin, bizim için en önemli hizmet sizler için yaptığımızdır. Sizler için 2071 vizyonunu tasarlıyoruz. Sizlerde sizden sonraki nesillere çıtayı daha da yükselterek aktaracaksınız

Erdoğan konuşmasının sonunda, "Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Suriye'nin kuzeyinde şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU