Erdoğan'dan, Rusya-Ukrayna müzakerelerine ilişkin açıklama: Sonuç olumlu ama istediğimiz gibi değil

Erdoğan basın mensuplarının, Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit operasyonu ve Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin sorularını yanıtladı.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kuzey Irak'taki harekat şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına geliyor. Şu anda son çırpınışlar. Kandil'den gelen talimatları yerine getirme gayretleri içindeler. 45 terörist etkisiz hale getirildi. 3 şehidimiz var. Bütün mağara ve inlere girmeye devam ediliyor. Bu temizlik harekatı bitene kadar devam edecek" dedi.

"Operasyonda komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

İnlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. Bunların temizliği devam ediyor. Oralarda kayba girmeden en az kayıpla bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Komuta kademesi ve komandolarımız bu temizlik harekatını devam ettiriyorlar.

Rusya-Ukrayna savaşı

Rusya ve Ukrayna liderlerinin katılımıyla İstanbul'da bir zirve olup olamayacağı ile ilgili ise Erdoğan, "Sonuç olumlu ama istediğimiz gibi değil. Daha iyi olacak. Ümitsiz değiliz. Sayın Putin ve

Sayın Zelenskiy ile bugün-yarın yeni görüşme planladık. İstanbul'daki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU