Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem çarpıtmadır

Bakan Dönmez, elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu ve toplam içindeki oranının yüzde 0,6 olduğunu bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez / Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğuna ilişkin paylaştığı bilginin doğru olmadığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır" ifadelerini kullandı.

Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu kaydeden Dönmez, bunun toplam abone içindeki oranının yüzde 0,6 olduğunu belirtti.

 

Kılıçdaroğlu ne demişti?

1 Ocak’ta elektrik faturalarına yapılan yüzde 50 ile ile yüzde 125 arasında değişen zam oranlarını protesto etmek ve zamların geri çekilmesi için elektrik faturasını ödemeyeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, dün elektriğinin kesilmesinin ardından akşam yaptığı açıklamada, 2021 yılı içinde yaklaşık 4 milyon abonenin elektriğinin kesildiğini belirterek şunları söylemişti:

Ben açgözlü politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye'de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir, bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Mücadelem ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir ama aynı zamanda dünyanın tüm demokratlarına da bir çağrıdır. Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU