Aliyev: Azerbaycan önerdiği çerçevede barış anlaşması imzalamaması halinde Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanımayacak

İlham Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini açıklamıştı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev / Fotoğraf: Reuters

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erivan'ın Bakü'nün önerdiği ana hatlarda bir barış anlaşması imzalamadığı takdirde, Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanımayacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama Interfax haber ajansında yer aldı.

Paşinyan: Karabağ'daki Ermenilerle istişare etmemiz gerekecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Azerbaycan ile herhangi bir barış anlaşması için Dağlık Karabağ'daki Ermenilerle istişare etmeleri gerekeceğini açıkladı.

Şartların kabul edildiğini açıklamıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda Karabağ’ı görüşmüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Aliyev'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi için Ermenistan'a sundukları 5 ilkeden bahsettiği belirtilmişti.

Azerbaycan 1990'lardan beri etnik Ermeni yönetimin kontrolünde bulunan Dağlık Karabağ'ın bir kısmını ve çevresindeki bölgeyi 2020 yılındaki askeri harekat ile geri almış ve yaşanan çatışmalar Rusya'nın arabulucuğu ve bölgeye barış gücü göndermesi ile sonuçlanmıştı.

Çatışmalarda en az 6 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU