Muharrem İnce: Erdoğan bizi yoksullukta, fakirlikte eşitledi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bizdeki krizin yüzde 20'si küresel sorun ise, yüzde 80'i yanlış yönetim kaynaklı. Enflasyonda dünya rekoru kırıyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ekonomide yaşanan krizi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Sözcü’den Cem Yıldırım'a konuşan İnce "Erdoğan bizi yoksullukta, fakirlikte eşitledi. ‘Ben ekonomistim' diyor. Desin bir sorun yok ama kendisini ekonomist sanmasında sorun var" diye konuştu.

"Yalan söyleyen bir TÜİK var"

İnce şöyle devam etti:

‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' diyor. Geldiğimiz noktada enflasyonla mücadeleyi, TÜİK yapıyor ve beceremiyor. Yalan söyleyen bir TÜİK var. Bugün nereye giderseniz gidin herkes hayat pahalılığından, raflardan, etten, sütten, mazottan, elektrikten, doğalgazdan şikâyetçi.  Bizdeki krizin yüzde 20'si küresel sorun ise, yüzde 80'i yanlış yönetim kaynaklı. Enflasyonda dünya rekoru kırıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı aday adayı olarak sandığa gireceğim"

Seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan İnce, "Bizim partimizde Cumhurbaşkanı adayını partiye kayıtlı üyeler seçiyor. 81 vilayette sandık koyacağız. Sandıktan kim çıkarsa o Cumhurbaşkanı adayımız o olacak. Ben de Cumhurbaşkanı aday adayı olarak sandığa gireceğim" dedi.

"Erdoğan'a bakınca Bahçeli'yi, Bahçeli'ye bakınca Erdoğan'ı görüyorum"

Seçim ittifaklarına da değinen İnce şunları kaydetti:

Siyasette ittifaklar olabilir. Sayın Bahçeli'ye bakınca Sayın Erdoğan'ı görüyorum. Sayın Erdoğan'a bakınca da Sayın Bahçeli'yi görüyorum. Siyasi partilerin özgürlüğünü yok etmemeliler. Ne olursan ol, yine gel mantığıyla siyaset yapılamaz. Seçim kazanabilirsiniz ama yönetemezsiniz. İttifakların acil eylem planı, yazılı metni, vaadleri, sözleşmesi olmalıdır. Biz hiçbir ittifakta yer almayı düşünmüyoruz. Erdoğan yorgundur, kibirlidir, akıl ve bilimden uzaktır. Seçimle sandıkla yönetimden uzaklaştırılmalıdır. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU