İsmail Saymaz: BTP lideri Hüseyin Baş, CHP'den aday olabilir

“BTP'nin Millet İttifakı'na katılması veya altılı masada oturması zor görünüyor. Ancak Baş'ın CHP'den aday olmasına Kılıçdaroğlu olumlu bakıyor”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş / Fotoğraf: Independent Türkçe

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın CHP'den aday olabileceğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'nun BTP’yi ittifaka dahil etmeye istekli olduğunu ancak BTP’nin 6’lı masada yer almamasının nedeninin Saadet Partisi'nin itirazı olduğunu yazan Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki alternatif formülünü şu şekilde yazdı:

Eğer Saadet Partisi ikna edilebilseydi, altılı masanın yedinci sandalyesinde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş oturacaktı. Ne var ki Saadet Partisi, öteden beri çekişme halinde olduğu BTP'nin ittifaka katılmasına karşı çıkıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise BTP ile ilişkiyi sıcak tutmaya çabalıyor. BTP lideri Baş ile ilişkiyi bir CHP parti meclisi üyesi yürütüyor.

BTP'nin Millet İttifakı'na katılması veya altılı masada oturması zor görünüyor. Ancak Baş'ın CHP'den aday olmasına Kılıçdaroğlu olumlu bakıyor

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU