Kılıçdaroğlu: Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler

"Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir"

Elektriğe 1 Ocak’ta yapılan yüzde 127’ye varan zamları protesto etmek için, zamlar geri çekilene kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi.

Sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımla bunu kamuoyuna duyuran Kılıçdaroğu, "Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylaşımına CHP Genel Merkezi’ndeki makamında çekilmiş videoyu da ekleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Sevgili halkım. Eşimden az önce bir haber geldi. Bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu. Milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar üç yılda yüzde 400’ü aştı. Tam yüzde 400. ‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. Oysa enerji, temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, su gibidir, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halkım.

Şimdi gelelim can alıcı soruya. 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi dersiniz? 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone, 4 milyon. Kişi değil, abone. Dile kolay. Kaç kişi demek? Bunun hesabını varın, siz yapın. Çektiğimiz, size çektirilen çileye bakın Allah aşkına.

Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı, yoksul çocuklarımız hem aç hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim. Ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada, yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları bu akşam saat 21.00'de ekran başında davet etti.

Selvi Kılıçdaroğlu: Ödeyemeyenlerle dayanışma içerisinde olalım istedik

Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada "Biz ödeyemeyecek durumda değildik ama 4 milyon aile var ödeyemeyen, onlarla dayanışma içerisinde olalım istedik" diye konuştu

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU