Britanyalı TikTok fenomeni Koreli bir kadın gibi görünmek için İstanbul'a geldi

"TikTok bağımlısıyım"

K-pop grubu BTS'in yıldızlarından Park Jimin'e benzemek için defalarca bıçak altına yatan sosyal medya fenomeni, şimdi de Koreli bir kadın gibi görünmek için ameliyat oldu.

Britanyalı Oli London, estetik operasyon için İstanbul'a geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaşındaki London, Jimin gibi görünme isteği yüzünden defalarca ameliyat geçirdiğini Haziran 2021'de açıklamıştı. Kendisini trans-ırk olarak niteleyen fenomen, "Bunu transseksüel olmakla eş tutuyorum. Yanlış bedene doğmuşum gibi hissediyorum. Başka bir hayatta Jimin olmalıydım" demişti.

Tabloid gazete Mirror'ın bugün geçtiği habere göre London, Koreli kadınların TikTok'taki başarısını gördükten sonra onlara benzemek için bir kez daha bıçak altına yattı.

London, sosyal medya platformlarındaki fırsatların bu kararına değdiğini söyledi:

Tiktok'un bağımlısıyım… Günde yaklaşık 8 saatimi uygulamada harcıyorum. Epey takıntılı ve dürtüsel bir kişiliğe sahibim. TikTok'ta güzel Koreli kadınları keşfettim ve onlara benzemeye karar verdim.

İngilizce öğretmeni olarak çalışmak için 2013'te Güney Kore'ye giden sosyal medya figürü, şöyle konuştu:

2013'te orada yaşarken Korelilerin görünüşüne aşık oldum. O zamandan beri görünüşe bağımlıyım. Koreli kadın influencer'ları yakın zamanda keşfedince de onlar gibi görünmek için ameliyat olmaya karar verdim.

İstanbul'a gelen fenomen kaş, alın, göz, dudak, boyun ve çene gibi vücudunun pek çok bölgesine operasyon yaptırdı.

London, ameliyatlar için 2014'ten bu yana 230 bin sterlinden (yaklaşık 4,5 milyon TL) fazla para harcadığını ifade etti:

Hâlâ Türkiye'de iyileşme sürecindeyim. Ancak bir elbise giyip yeni görünüşümü denedim. Bir anda harika hissettim. Her zaman sonuçlardan memnun olduğumu söylerdim ama daha önce hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Bir daha yüzüme dokunmayacağım ama vücudumu değiştirebilirim.

 

Independent Türkçe, Mirror, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU