Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor

Turnuvanın çeyrek finalinde bu akşam Senegal-Benin ve Nijerya-Güney Afrika maçları oynanacak. Toplamda 87 kez filelerin havalandığı ve maç başına 1,98 gol ortalamasıyla devam eden turnuvanın gol krallığı yarışında Mane, Ighalo ve Ounas zirvede yer alıyor

Fotoğraf: AFP

Afrika kıtasının en önemli futbol organizasyonu Uluslar Kupası'nda çeyrek final heyecanı, bu akşam oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi gerçekleştirilen organizasyonun çeyrek finalinde bu akşam iki maç yapılacak. 

Mısır'ın başkenti Kahire'de oynanacak karşılaşmalarda Senegal ile Benin  Türkiye saati ile 19:00, Nijerya ile Güney Afrika ise saat 22:00'de yarı final bilet almak için sahaya çıkacak. 

Turnuvanın çeyrek finalinde eşleşen takımlardan Senegal, son 16 turunda Uganda'yı 1-0 mağlup ederken rakibi Benin, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucu Fas'ı turnuvadan eledi.

Çeyrek finalin diğer ayağında birbirine rakip olan takımlardan Nijerya, Kamerun'u 3-2, Güney Afrika ise ev sahibi Mısır'ı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale kalmayı başardı.

Senegal - AFP.jpg
Sadio Mane / Fotoğraf: AFP


Krallık yarışında 3 isim önde

Grup aşaması ve son 16 turunda 87 kez filelerin havalandığı ve maç başına 1,98 gol ortalamasıyla devam eden turnuvanın gol krallığı yarışında ise üç futbolcu zirvede yer alıyor. 

Liverpool'da forma giyen Senegalli Sadio Mane, Napoli'de oynayan Cezayirli Adam Ounas ve kariyerini Çin'de sürdüren Nijeryalı Odion Ighalo üçer golle krallık yarışını önde götürüyor. 

Muhammed Salah - AP Photo.jpg
Muhammed Salah / Fotoğraf: AP Photo


Ev sahibi çeyrek finali göremedi

Organizasyona ev sahipliği yapan ve kadrosunda Liverpool'da forma giyen yıldız futbolcu Muhammed Salah'ı bulunduran Mısır, çeyrek finale çıkamadı. 

24 kez finallerde mücadele eden ve turnuvanın en deneyimli takımlarından olan Mısır, 85'inci dakikada yediği golle Güney Afrika'ya 1-0 mağlup oldu ve son 16 turunda elendi. 

Tarihinde ilk kez finallere kalan Madagaskar ise büyük bir başarıya imza atarak adını çeyrek finale yazdırdı. 

Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek final programı şöyle:

Bu akşam:

19.00 Senegal-Benin

22.00 Nijerya-Güney Afrika

Yarın:

19.00 Fildişi Sahili-Cezayir

22.00 Madagaskar-Tunus

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU