Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Löw-Jesus denklemi... "Burada en zor iş kararı verecek olan Ali Koç'un"

Fenerbahçe'de gelecek sezon takımın teknik direktörünün kim olacağı belirsizliğini koruyor. Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'deki teknik direktör konusunu ve ismi geçenleri Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Joachim Löw-İsmail Kartal-Jorge Jesus / Fotoğraf: Reuters-AA

Fenerbahçe'de Ali Koç başkanlığında "başarısız" geçen sezonların ardından sıkça gündeme gelen teknik direktör problemi, bu sezon da tartışılmaya devam ediyor.

Yeni sezon öncesi tartışılmayacak bir yabancı teknik direktör arayışında olunduğu belirtilerek, Joachim Löw, Jorge Jesus ve Fonseca gibi isimler gündeme gelse de göreve Vitor Pereira'nın getirilmesi tartışma konusu olmuştu. 

Portekizli çalıştırıcıyla sezona iyi başlayan ancak sonrasında alınan sonuçlarla zirve yarışından hızla uzaklaşan Fenerbahçe'de Pereira'nın görevine de son verildi.

Bu hamle sonrası hemen herkes, ismi geçen antrenörlerden birinin takımın başına getirilmesini beklerken sezon sonuna kadar emaneten İsmail Kartal'ın teknik direktörlük koltuğuna oturması eleştirileri de beraberinde getirdi.

 

İsmail Kartal-AA (4).jpeg
İsmail Kartal / Fotoğraf: AA

 

İsmail Kartal, ikinci yarının en başarılı ismi oldu

İsmail Kartal yönetiminde müsabakalara çıkan sarı-lacivertliler, üst üste aldıkları iyi sonuçlar ve derbi galibiyetleriyle hem moral buldu hem de ligde ikinci sıraya yükseldi.

Fenerbahçe'de çıktığı 13 lig maçında 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan İsmail Kartal, toplamda 2,31 puan ortalaması yakalayarak ikinci yarının en başarılı teknik direktörü olmayı başardı.

Öte yandan Türkiye Kupası ve UEFA Konferans Ligi'ne veda edilmesi ise İsmail Kartal'la ilgili tereddütlerin olmasındaki tek gerekçe olarak gösteriliyor.

Bugün gelinen noktada ise futbol kamuoyu yıllık 5 milyon euro talep eden Löw ve Jorge Jesus yerine İsmail Kartal'ın göreve devam etmesi gerektiğini tartışıyor.

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Burada en zor iş kararı verecek olan Ali Koç'un"

Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'deki teknik direktör belirsizliğini ve ismi geçen adayları Independent Türkçe için değerlendirdi.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük konusunda karar verici olan Ali Koç'a büyük iş düştüğünden bahseden Çetiner, "Bu hafta 'Siz Ali Koç olsaydınız ne yapardınız' diye bir yazı yazacağım. Her kafadan bir ses çıkıyor ama kimse doğru kararın ne olduğunu bilmiyor" dedi. 

İsmail Kartal veya diğer isimlerle yeni sezona başlamanın birtakım çelişkiler doğuracağını dile getiren Çetiner, "Şimdi diyelim ki yeni sezona İsmail Kartal ile başladılar. İlk iki maç kafadan kötü gitti. Ali Koç'a 'Ne oldu? Hani Löw, Jesus diyordun bize bu İsmail Kartal'ı niye getirdin?' diyecekler. İsmail Kartal'ı gönderdin, yabancı bir teknik adam getirdin. İki maç kötü gitti. Bu sefer de 'Kardeşim iyi gidiyordu İsmail Kartal'la niye Aykut Kocaman, Ersun Yanal gibi gönderdin?' diyecekler. Onun için kimse palavra atmasın. Burada en zor iş kararı verecek olan Ali Koç'un. Yani ben de olsam karar vermekte zorlanırım ama Jesus, Löw filan diyorsan İsmail Kartal'la devam etsin" diye konuştu.

 

Löw-Reuters.jpg
Joachim Löw / Fotoğraf: Reuters

 

"Kovac, Jesus'tan da Löw'den de bence daha iyi"

Daha önce bir yazısında Hırvat teknik adamlarla görüşüldüğünü yazdığını hatırlatan Çetiner, şöyle devam etti:

Daha önce Fanatik'te 'Hırvatlara gittiler' diye bir yazı yazdım. Davor Şuker'le ve Niko Kovac'la görüştüklerine dair sağlam bir istihbarattı. En azından Kovac, Jesus'tan da Löw'den de bence daha iyi. Hırvat futbolunun önemli bir ismi. Monaco'da da önemli işler yaptı. Ama şimdi bu kararı vermek zor. Ali Koç bana 'Faik Çetiner kararı sen ver' dese, veremem bu kararı. Şimdi herkes sallıyor. Kimi 'İsmail Kartal', kimi 'yabancı' diyor. Hiç direkt 'İsmail Kartal' diyen var mı? 

 

Ali Koç-AA1.jpg
Bakan Ali Koç, teknik direktör konusunda son kararı verecek / Fotoğraf: AA

 

"Fenerbahçe ve İsmail Kartal sene başında şampiyonluk parolasıyla yola başlasa bu stresi kaldıracak güçte miydi?"

Geçtiğimiz günlerde Ekotürk'teki canlı yayınına Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Baliç'i konuk ettiğini ve bu konuda Boşnak yıldızın önemli bir tespit yaptığını aktaran Çetiner, "Baliç, 'Şimdi herkes ununu elemiş, eleğini asmış. Çok rahat. Stres yok, bir şey yok. Burada maç kazanmak kolay. Fenerbahçe ve İsmail Kartal sene başında şampiyonluk parolasıyla yola başladıklarında bu stresi kaldıracak güçte miydi? Tartışılır' dedi. Şu anda takipçin yok. Kaybetsen bir şey diyen yok. Kazansan 'Aaa ne iyi' diyorlar. Ama şu anda Fenerbahçe takımının elindeki malzeme Türkiye'de kimsede yok" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Burada mesele karar vermek. Yerli mi? Yabancı mı? İsmail Kartal mı?" 

Medyada Fenerbahçe ile ismi anılan Löw ve Jesus ile ilgili konuşulan bütçelerin bir şekilde bulunabileceğini söyleyen Çetiner, burada karar verme konusunun belirleyici olacağını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

Garanti bir şey olsa bu bütçeleri Ali Koç karşılar ama karar vermek zor. Yani mesele Löw, Jesus, isimler değil burada karar vermek mesele. Yerli mi? İsmail Kartal mı? Yabancı mı? Yoksa maaş problem değil.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU