TBMM Başkanı Şentop: Ankara küçük yer, kim kimin sahibi herkes biliyor

Şentop, bir sosyal medya kullanıcısı ile girdiği tartışmayla ilgili olarak "Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım ama bu konuyu kapatmam" dedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medyada bir kullanıcı ile girdiği tartışma hakkında açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Şentop, "Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi Etkinliği" alanının açılış töreninin ardından gazetecilerin sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki “Cevap verme, sahibiyle görüş” dediler. Ama onu uygun bulmam ben, düz siyaset yaparım. Hz. Ali’nin bir sözü vardır; “En büyük hile, hilesizliktir” Dolayısıyla hile bana çok uzaktır.

Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım. Burası bir mecra değil. Ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa, bizim siyasi geleneğimize uygun yapmalı. Aynı siyasi düşüncedenmiş gibi kendilerince güç elde ettiğini düşünenler, daha sonra şahsi çıkarları için kullanıyorlar.

Parti içinde bir tartışma yok, bunlar parti içinden değil.

Ne olmuştu?

Gazeci İbrahim Haskoloğlu'nun dün tutuklanmasının ardından “Cumhur Frankfurt” isimli AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen bir hesap, Şentop’u etiketleyerek bir mesaj paylaşmıştı.

“Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” ifadesi kullanılan mesajda Haskoloğlu ile Şentop’un, bir fotoğrafı eklenmişti.

Şentop bu mesaj üzerine “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” diye yazmıştı.

Cumhur Frankfurt’un gönderisine yorum yapan Şentop, “Terbiyesizlik yapma” ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU