Akşener'den Erdoğan'a: Milletimiz bugün taneyle domates alıyor, yarın ne olacak?

"Masal anlatmayı bırak, biraz da ondan bahset. Eğer Türkiye’ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan ilk önce bugünün sorunlarını çöz"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Vatandaşların bugün tane ile domates alabildiğini belirten Akşener, Erdoğan'a "Muhterem, yahu bugün ne olacak? Yarın ne olacak? Masal anlatmayı bırak biraz da ondan bahset! Eğer Türkiye’ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan ilk önce, bugünün sorunlarını çöz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Bay Kriz" diyerek seslendiği Erdoğan'a şu ifadelerle yüklendi:

Bay Kriz’in konuşmaya doyamadığı bir haftayı daha geride bıraktık. Biliyorsunuz kendisi beceriksizliklerinin üstünü örtmek için sürekli olarak konuyu geçmişe getirip dikkat dağıtır gündem saptırır. Ama bu sefer farklı bir şey oldu. Enflasyon, son 20 yılın zirvesini gördü. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” teorisi elinde patladı. “Türkiye Ekonomi Modeli” dedikleri, sözüm ona model de tüm bunların üzerine tüy dikti. Hal böyle olunca da Bay Kriz’in, hisseli harikalar kumpanyasına, artık inanan kalmadı.

İşte o nedenle de, baktı olmuyor, artık dikkati geleceğe çevirmeye başladı. 2023’e 8 ay kalmış ama bu arkadaş 20 yılda yapamadıklarını, 8 ayda yapacaklarını iddia etmeye başladı. Yetmedi 2053’ten bahsetti. Yetmedi 2071’den bahsetti. Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa, şaşırmayın.

Milletimiz bugün taneyle domates alıyor Bay Kriz, “2053’te lojistiğimiz harika olacak” diyor. Milletimiz bugün arabasına mazot alamıyor; Bay Kriz, “2053’te ulaştırma muhteşem olacak.” diyor. Milletimiz bugün temel gıda maddelerine bile erişemiyor; Bay Kriz, “2071 olağanüstü olacak” diyor. Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Muhterem yahu bugün ne olacak? Yarın ne olacak? Masal anlatmayı bırak, biraz da ondan bahset! Eğer, Türkiye’ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan ilk önce bugünün sorunlarını çöz.

Kaşıkçı tepkisi

İYİ Parti lideri, İstanbul'da öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi konusunda tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

AK Parti iktidarının kafası öyle bir kafa ki başkaları tak diye emrediyor, bunlar şak diye yerine getiriyor. İhracatla büyüyeceğiz, zengin olacağız diyorlardı meğerse dava ihraç edeceklermiş… Trump emrettiğinde rahibi nasıl ihraç ettilerse Suudi prens emredince de Kaşıkçı davasını jet hızıyla ihraç ettiler.

Geçen hafta katıldığım bir televizyon programında sormuştum. Buradan bir kez daha soruyorum: Bay Kriz; Kaşıkçı davasını kaça sattınız? Türkiye sınırlarında işlenmiş bir cinayetin davasını yani devletin egemenlik hakkını, kaça devrettiniz?

 

“Önümüzde 1 yıl kaldı”

Konuşmasında gençlerin sorunlarına değinen Akşener, 2023’te yapılması planlanan seçimi işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

Önümüzde sadece 1 yıl kaldı.  Üniversitelerin işsizliği 4 yıl öteleyen kurumlar olmaktan çıktığı günlere, 1 yıl kaldı. Güvenliğinize dair kaygılarınızın son bulduğu günlere 1 yıl kaldı. Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, adaletin, tam ve kâmil uygulandığı günlere 1 yıl kaldı. Geleceğinize umutla baktığımız günlere 1 yıl kaldı. Memleketimizin medeniyet yolundaki taşlarını, birlikte döşeyeceğimiz günlere 1 yıl kaldı. El ele, kol kola, hep beraber, ülkemizin geleceğini inşa edeceğimiz günlere inanın çok az kaldı.

Zambiya ile yapılan anlaşma: Üstün bir coğrafya bilgisi; yazıktır

Türkiye ile Zambiya arasında yapılan bir anlaşmaya dikkati çeken Akşener, anlaşmada “Gemilerle, karşılıklı liman ziyareti yapılması” şeklinde bir madde olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

Yani Türk gemileri ve Zambiya gemileri, karşılıklı limanları ziyaret edecek. Ne güzel. Güzel olmasına güzel de ortada küçük bir sorun var Zambiya’da liman yok. Çünkü Zambiya’da deniz yok.  Viktorya Şelaleleri’ni deniz zanneden üstün bir coğrafya bilgisiyle karşı karşıyayız. Bu vesileyle buradan, Sayın Erdoğan ve liyakat abidesi arkadaşlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum: Hani Damat Bakan, uzaya dört şeritli yol yapacaktı ya… Hazır eliniz değmişken aradan Zambiya’ya da bir deniz çıkarıverin. Anlaşmanın ayakları havada kalmasın. Siz karasal coğrafyalara deniz getirmeyi seversiniz. Ne de olsa daha önce “Ankara’ya deniz getireceğim.” diyen de yine sizinkilerdi. Bir zahmet el atın da Zambiya da hasretle beklediği denize sonunda kavuşsun.  Yazıktır.

Alp Emeç’in tutuklanması

Anayasa değişikliğinin kabul edildiği 16 Nisan 2017’yi “Ülkemizi ucube bir sisteme hapseden, hukuksuzluğun yıl dönümü” olarak niteleyen Akşener, Yİ Parti Gençlik Kolları üyesi Alp Emeç'in paylaştığı ve kısa bir süre sonra sildiği mesaj yüzünden tutuklanmasına tepki gösterdi:

Bu çarpık sisteminin gözü henüz 20 yaşında gencecik bir evladımız Alp’i bile görmüyor. Attığı bir tweeti üstelik 15 dakika sonra sildiği bir tweeti takip edip 20 yaşındaki bir genci tutuklayan adalet sistemi nedense boy boy videoları, fotoğrafları çıkan pudra şekercilerine dokunamıyor! Twitter’da gündem olmadan kadın katillerine dokunamıyor! Milletin hazinesini kemiren yandaşlara dokunamıyor! Milletin hakkına giren saray müdürlerine danışmanlara dokunamıyor! Aleni bir şekilde yolsuzluk yapanlara dokunamıyor! Bu haram düzenini kuranlara da, bu adaletsiz düzenin bekçiliğini yapanlara da, bu çarpık anlayışın parçası olanlara da yazıklar olsun! Bu milletin hakkı hepinize haram, zehir, zıkkım olsun!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU