Hizbullah’ın iki milletvekili ABD’nin yaptırım listesinde

ABD'den yapılan açıklamaya göre iki Hizbullah milletvekili, İran’ın "kötü niyetli" eylemlerini desteklemekle suçlanıyor

Bu kararla birlikte ilk kez ABD yaptırımları Hizbullah milletvekillerini hedef aldı / Fotoğraf: AFP

ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan Parlamentosu'nda görevli iki Hizbullah milletvekilini İran lehine Lübnan’ın siyasi ve finansal sisteminden yararlanma suçlamasıyla yaptırım listesine aldı.

Terör örgütü olarak sınıflandırılan partiden ilk kez milletvekilleri yaptırım listesine alındı.

Yaptırımlar, sık sık Lübnan halkı ve hükümeti çıkarlarıyla çatışan Hizbullah’ın hedefleri için resmi pozisyonunu kullanmakla suçlanan Emin Şeri ve Hizbullah'ın faaliyetlerine vermeye devam eden milletvekili Hasan Raad’ı kapsıyor.

Yaptırımlar, ayrıca Hizbullah'ın İrtibat ve Koordinasyon Birimi Yetkilisi Vefik Safa'yı da hedef aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker, “Hizbullah, Lübnan Parlamentosu'ndaki destekçilerini, kurumları bu terör grubunun mali ve güvenlik çıkarlarını desteklemeye yönlendirmek ve İran’ın kötü niyetli eylemlerini desteklemek için kullanıyor. Lübnan ve bölgedeki ekonomik istikrar ve güvenliği tehdit ediyor. ABD, Lübnan hükümetinin, kurumlarını, İran ve terörist ajanlarının sömürüsünden koruma ve Lübnan için daha barışçıl ve müreffeh bir gelecek sağlama yönündeki çabalarını desteklemeye devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.

"ABD yaptırımları Lübnan halkına hakaret"

ABD’nin son yaptırım kararına Hizbullah cephesinden ilk tepki de geldi.

Hizbullah milletvekillerinden Ali Fayyad, “ABD’nin yaptırım kararı her şeyden önce Lübnan halkı için bir hakarettir. Temsilciler Meclisi ve hükümetin Lübnan'ın egemenliğini etkileyen durumlar konusunda resmi bir tutumu olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU