Mehmet Barlas: Kılıçdaroğlu FETÖ’yü akladı

"Kılıçdaroğlu Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret ederek gerçek katillerin bulunmadığını söyledi. Bu açıklaması da FETÖ'yü aklama ve onlara mesaj verme çabası olarak algılandı"

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hrant Dink Vakfı’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamanın “FETÖ’yü aklamak” olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini savundu:

Cumhurbaşkanı adaylığı yoğun tartışma konusu olan Kılıçdaroğlu da Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret ederek gerçek katillerin bulunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması da FETÖ'yü aklama ve onlara mesaj verme çabası olarak algılandı. Zira bu cinayetin tetikçisi de, FETÖ'cü azmettiricileri de hapisteler. Firariler ise yurtdışında Türkiye düşmanlığına devam ediyor. Bu gerçekler ortadayken katillerin bulunmadığını söylemek anlaşılır gibi değil.

Kılıçdaroğlu ne dedi?

CHP lideri, suikasta kurban giden Hrant Dink için kurulan vakfa dün gerçekleştirdiği ziyaret sırada özetle şu açıklamayı yapmıştı:

Hrant Dink'in, rahmetlinin tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı, henüz bulunmadı. Eğer siz 'Karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğim' diye yola çıkıyorsanız gerçek katillere ulaşmalısınız ve onları bulmalısınız. O zaman bu toplumda biz helalleşme düzeyine gelmiş oluruz, helalleşebiliriz.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU