Manken sevgilisi fotoğraf paylaşınca El Chapo'nun kartelinden "El Pitt" yakalandı

Kaçakçı 196 ülkede aranıyordu

(Kolombiya Polisi)

Kolombiya polisinin verdiği bilgiye göre, hapisteki baron Joaquín "El Chapo" Guzmán'ın karteliyle bağlantılı kötü şöhretli Meksikalı uyuşturucu kaçakçısı, model sevgilisinin ikilinin turistik bir yerde öpüşürkenki fotoğraflarını Facebook'ta paylaşmasının ardından yakalandı.

Kolombiya polisi geçen pazar günkü açıklamasında, "El Pitt" lakabıyla bilinen ve Sinaloa uyuşturucu kartelinin elebaşlarından olduğu iddia edilen Brian Donaciano Olguin Verdugo'yu Cali şehrindeki lüks bir dairede tutukladığını belirtti.

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA), El Pitt'in şubatta ülkeye girdiğini belirterek Kolombiya makamlarını uyarmıştı. İsmi açıklanmayan modelin çifti bir tepenin doruğundaki İsa Mesih heykeli Los Cristales'teyken gösteren Facebook paylaşımı, polisin ikilinin izini sürmesini sağladı.

El Tiempo'ya konuşan bir polis kaynağı, "Sadece şifrelenmiş uygulamaları kullanmak da dahil tüm güvenlik protokollerini ihlal eden model, El Pitt'i Los Cristales dağının önünde öpüşürken selfie çekmeye ikna etti" dedi.

Model fotoğrafı derhal kendi Facebook hesabında paylaştı.

The Independent, yorum almak için DEA'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Daha sonra güvenlik yetkilileri, Kolombiyalı eski gerillalarla Meksika'ya kokain sevkiyatı hakkında anlaşma sağlamak üzere ülkede olduğu bildirilen uyuşturucu kaçakçısını takip ederek ve gizlice fotoğraflayarak iki hafta geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takip sırasında çekilen ve El Tiempo'nun yayımladığı fotoğraflarda çift, gece yatakta uzanırken görülüyor. Fotoğraflar üstsüz Verdugo'nun göğsündeki karakteristik dövmeleri gösteriyor. Bu dövmeler polisin gözünü açık tutmasının istendiği işaretler arasındaydı.

Yetkililer, Sinaloa'nın liderlerinden biri olduğu iddia edilen ve Kolombiya'ya temelli yerleşip Meksika'yla Kolombiya arasındaki daimi kartel temsilcisi olarak görev yapmaya çalışan El Pitt'in daha sonra polise yaklaşık 265 bin dolar rüşvet vermeye çalıştığını söyledi.

El Tiempo'ya göre Verdugo, kendisini tutuklayan memurlara "Meksika'da olsaydım, bir grup silahlı adam beni çoktan serbest bırakmıştı" dedi.

Polisin açıklamasına göre, Verdugo şimdi kokain kaçakçılığı suçlamasıyla yargılanmak üzere Kaliforniya'ya iade edilecek.

Yakalandığı esnada Verdugo, Interpol'ün 196 ülkede aktif kırmızı bülteniyle tutuklanmak üzere aranıyordu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU