Akşener, "Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" tartışmasına değindi: Adının anılmasından gurur duyarım

Yavaş'ın adının cumhurbaşkanı adayı olarak geçmesi ile ilgili tartışmalara değinen Akşaner, "Adının anılmasından gurur duyarım çünkü Millet İttifakı'nın belediye başkanı. İyi hizmet yapmasından, popülerliğinden, isminin anılmasından onur duyarız" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de katıldığı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili tartışmalara değinen Akşener, "Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor. Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum" dedi.

"Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Erdoğan ise eğer, bunu Erdoğan’ın azından duymadım sadece Bahçeli söylüyor" diyen Akşener, "Erdoğan ve arkadaşları rakibini merak ediyor ise derhal bir seçim kararı alsınlar biz de derhal açıklayalım. Masada hiç Cumhurbaşkanı şu mu olsun bu mu olsun diye hiç konuşmadık.  Bunu da arkadaşlar zaten paylaştılar" ifadekerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Yavaş’ın adının anılmasından gurur duyarım"

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adının cumhurbaşkanı adayı olarak geçmesi ile ilgili tartışmalara da değindi.

Akşener şunları söyledi:

Sayın Yavaş’ın adının anılmasından gurur duyarım çünkü Millet İttifakı'nın belediye başkanı. İyi hizmet yapmasından, popülerliğinden isminin anılmasından onur duyarız. Merak ediyorlarsa hemen seçim kararı alsınlar 13. Cumhurbaşkanı kim olacak öğrensinler. Boy ölçüsü almanın yolu sandıktır. Sandıkta millet alır. Yüreğiniz yetiyorsa getirin sandığı.

Mansur Bey’in bize bir şey izah etmesi gerekmiyor. Kendisi açık açık bilgisi olmadığını söyledi. Biz gurur duyarız belediye başkanımızın yakıştırılmasına. Cumhur İttifakı’nın arzu ettiği o altılı masada bir fitne çıkmaz. Benimle yaptığı görüşme normaldi. Zaten yarım saatlik bir görüşmeydi ve iki genel başkandan da randevu istemişti.

Soylu'ya tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "6 partinin mutabakat metninin yabancı ülkenin büyükelçiliğine götürüldüğü" iddiasıyla ilgili ise Akşener, "Sayın Soylu’nun beyanatını bilmiyorum kaçırmışım. Sayın Soylu’nun ciddiyetle uzaktan yakından bağlantısı olmadığı için, flu bırakmış (net olmayan)" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU