Colorado'da 10 kişiyi öldürmekle suçlanan zanlı "zihinsel olarak hâlâ yetersiz"

Suçlamaya göre Ahmed El Aliwi Alissa, geçen yıl dükkanda bir polis memurunu, çalışanları ve müşterileri vurmuştu

Mart 2021'de Colorado'daki bir süpermarkette birden fazla kişiyi öldürmekle suçlanan Ahmad Al Aliwi Alissa, 7 Eylül 2021'de Colorado'nun Boulder kentinde duruşma için mahkemeye çıkarılıyor (AP)

ABD'de bir yargıç, Colorado'daki bir süpermarkette 10 kişiyi öldürmekle suçlanan adamın mahkemeye çıkmak için hâlâ zihinsel olarak yetersiz olduğuna karar verdi.

22 yaşındaki Ahmed El Aliwi Alissa, iddiaya göre geçen yıl şoke edici bir şiddet çılgınlığında bir polis memurunu, market çalışanlarını ve Boulder'daki dükkanın içindeki ve dışındaki müşterileri vurdu.

Davası, yargıç Ingrid Bakke'nin Alissa'nın kanuni takibatı anlayamadığı ve kendisini savunmak için avukatlarıyla birlikte çalışamadığı hükmünü verdiği Aralık 2021'den beri beklemedeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zanlının zihinsel değerlendirmesi kamuya açıklanmıyor fakat mahkeme belgelerinde, kendisine geçici olarak "başkalarıyla anlamlı bir şekilde konuşma" yeteneğini sınırlayan belirsiz bir akıl sağlığı rahatsızlığı tanısı konduğu belirtildi.

Dedektifler şüphelinin saldırısının nedenlerini veya King Soopers süpermarketinin neden hedef alındığını belirtmedi.

Alissa, şehirdeki komşu bir banliyöde yaşıyordu ve saldırıda kullanılan Ruger AR-556 silahını satın almak için gereken sabıka kaydı kontrolünden geçmişti.

Hakim, şüphelinin mahkemeye çıkma kabiliyeti hakkında daha fazla değerlendirme yapmak için 21 Temmuz'u duruşma tarihi olarak belirledi.

7 çocuk babası 51 yaşındaki Boulder polis memuru Eric Talley, olay yerine geldikten sonra mağazaya doğru koşarken vurularak öldürüldü.

Süpermarketin içinde ve dışında öldürülen diğer 9 kişi Denny Stong, Neven Stanisic, Rikki Olds, Tralona Bartkowiak, Teri Leiker, Suzanne Fountain, Kevin Mahoney, Lynn Murray ve Jody Waters'tı.

Süpermarket şubatta yeniden açıldı ve saldırı sırasında orada çalışan personelin yarısı geri dönmeyi seçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU