Johnny Depp'in doktoru: Amber Heard'le birlikteyken uyuşturuculardan arınmaya çalışıyordu

35 yaşındaki aktrisin avukatı duruşmada aktörün uyuşturucu kullandığında "canavara" dönüştüğünü söyledi

Johnny Depp ve Amber Heard'ün eski evlilik terapisti ilişkide "karşılıklı istismar gözlemlediğini" söylemişti (AFP)

Hollywood yıldızları Johnny Depp ve Amber Heard'ün karşı karşıya geldiği iftira davasında 58 yaşındaki aktörün alkol ve uyuşturucu problemi tartışıldı. 

Depp'in, eski eşi Heard'e açtığı ve ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde görülen davada doktor David Kipper'ın 22 Şubat'ta kaydedilen ifadesi dinlendi. Doktor, aktörün Heard'le nişanlı olduğu sırada "madde bağımlılığından arınmaya" çalıştığını söyledi. 

Kipper, Depp'in bağımlılığını tedavi etmek üzere 2014'te işe alınmıştı. 

Kipper'a göre söz konusu kimyasallar arasında alkol, uyku ilacı, benzodiazepin ve uyarıcı maddeler yer alıyordu. 

Depp'in o dönem depresyon ve anksiyete problemi yaşadığını söyleyen doktor, aktörün maddeleri bırakmaktan "korktuğunu" söyledi. Kipper, aktörle birlikte Depp'in Bahamalar'daki evinde iki haftalık bir arınma planı hazırladıklarını da aktardı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp arınma sürecine dair tereddüt yaşasa da Kipper, onun daha sonra ikna olduğunu belirtti. 

Doktor, "Yapabileceğini düşünmüyordu. Bu durum bir konuşmadan sonra değişti, geri döndü" ifadelerini kullandı. 

Depp'le Kipper'ın yazışmaları da mahkemede okundu. Doktor, evliliğin ilerleyen dönemlerinde Depp'in kaygı giderici olarak kullanılan Xanax haplarını kötüye kullanmasıyla ilgili endişeleri olduğunu dile getirdi. 

Kipper, Depp ve Heard arasında herhangi bir şiddet olayı görmediğini de belirtti. Ancak doktor Mart 2015'te Depp'in kendisine ulaşarak Heard'den, "Noel kazı kadar b**tan biri" diye bahsettiğini söyledi. Aktör, eski eşinin "başarı ve şöhrete aç olduğunu" ve "kendisini bunun için kullandığını" da doktora attığı mesajda iddia etmiş.

Depp, 35 yaşındaki Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yayımlanan ve şiddet gördüğünü belirttiği yazısının ardından dava açmıştı. Heard söz konusu yazıda Depp'in adını anmamıştı. 

Heard'ün avukatlarından Ben Rottenborn salı Depp'in istismarlarının fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik olmak üzere çok çeşitli olduğunu iddia etti. Depp'in avukatıysa iddiaları reddetti. 

Aktrisin bir diğer avukatı Elaine Bredehoft ise içki içtiğinde ve uyuşturucu kullandığında Depp'in içindeki "canavarın" açığa çıktığını iddia etti.

5 hafta daha sürmesi beklenen davada Depp henüz ifade vermedi. 

 

Independent Türkçe, People, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU