Yahudi yerleşim yeri karşıtı İsrailli aktiviste bıçaklı saldırı

İsrail’de aşırı sağcı bir grup, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen BDS'nin aktivisti Jonathan Pollak’a bıçaklı saldırı gerçekleştirdi

Jonathan Pollak, Tel Aviv Suh Mahkemesi'ndeyken / Fotoğraf: Activestills.org (Arşiv)

Siyasi kaynakların aktardığına göre, İsrail'de aşırı sağcı iki kişi, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" (BDS) aktivisti Jonathan Pollak’ı başkent Tel Aviv'de bir süre takip ettikten sonra kimsenin olmadığı karanlık bir yerde sıkıştırarak boynundan ve kalbinden bıçakladı.

Pazar günü gerçekleşen olayda Pollak elinden ve yüzünden yaralandı. Saldırganlar, Pollak’ı ihanetle suçlayarak, “aşağılık solcu” diye hakaret etti.

Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan Pollak, kendisini uzun süredir takip edenlerin polis olduğunu düşündüğünü, arkasından yaklaşan iki kişinin tenha bir yerde sıkıştırarak kendisini bıçaklamaya başladığını söyledi.

Pollak'ın yaralandığını gösteren fotoğrafları İsrailli gazeteci Sarit Michaeli Twitter hesabından paylaştı.


İsrail’de politik bir figür olarak tanınan Pollak, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da inşa ettiği utanç duvarına karşı 2004 yılında kurulan “Duvar Karşıtı Anarşistler” grubunun da üyelerinden. 

Pollak'ın içinde bulunduğu hareket, İsrail karşıtı boykot hareketini destekleyen kilit bir örgütlenme olarak görülüyor. Bu nedenle İsrail sağı Pollak'I ihanet ve İsrail'in varlığını reddetmekle suçluyor.

Yeni yerleşim yerlerinin yapılmasına yönelik protestolara destek verdiği için geçtiğimiz hafta yargılandığı davaya katılmayan aktivist Pollak hakkında yakalama emri çıkarılmıştı. 

Geçen hafta Haaretz gazetesinde “Gitmeyeceğim” başlıklı bir makalesi yayınlanan Pollak, yeni yerleşim birimlerini engellemeye çalışacağını söylemişti.

Hakkındaki davalara rağmen duvar ve yerleşim karşıtı eylemlere her hafta katılan İsrailli aktivist, İsrail askerlerine taş atmak gibi eylemleri de içeren çeşitli gösterilere katılmakla suçlanıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hülya Şekerci

DAHA FAZLA HABER OKU