İsrail cumhurbaşkanı Herzog, Müslüman ülkelerin büyükelçi ve misyon şeflerine iftar daveti verdi

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, çarşamba akşamı verdiği iftar davetinde Müslüman ülkelerin büyükelçi ve misyon şeflerini ağırladı

Isaac Herzog ve eşinin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar davetine yaklaşık 200 kişi katıldı / Fotoğraf: Twitter

Isaac Herzog ve eşinin ev sahipliğinde gerçekleşen yaklaşık 200 kişinin ağırlandığı iftar yemeğine Türkiye, Mısır, Ürdün, Bahreyn, BAE, Fas'ın İsrail'deki misyon şefleri, İsrail Meclisi Knesset'in üyeleri, Müslüman din görevlileri, STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davette konuşma yapan Herzog, Arapça olarak misafirlerin Ramazan ayını kutladı ve oruçlarının kabulünü diledi.

"Ramazan'ın özel ruhuyla derin bir özdeşleşme ve bağlantı hissediyorum"

Herzog, "Eşim Michal ve ben bu akşam Ramazan dolayısıyla bir araya gelirken yeni arkadaşlar edinmek ve uzun yıllardır bizimle birlikte olan eski dostlar ve gerçek arkadaşlarla tekrar buluşmaktan çok mutluyuz. Devlet Başkanlığı Köşkü'nde bir iftar davetinde ilk kez bulunmuyorum, ancak sizi bu gece burada İsrail Devleti'nin Başkanı, İsrail halkının başkanı, İsrail'de yaşayan Müslümanların başkanı olarak ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum. Hicri takvimin en güzel ve hareketli ayı olan Ramazan ayı, İslam ruhunun güzel yüzünün bir başka yönünü ortaya koymakta. Müslüman olmayan biri olarak bile, bu gece burada Ramazan'ın özel ruhuyla derin bir özdeşleşme ve bağlantı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

isaciftar.jpg
İftar davetine Türkiye, Mısır, Ürdün, Bahreyn, BAE, Fas gibi ülkelerin İsrail'deki misyon temsilcileri, İsrail Meclisi Knesset'in üyeleri, Müslüman din görevlileri, STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı / Fotoğraf: Twitter

 

Son günlerde basında çıkan haberlerin kasıtlı olarak halkı kışkırtma ve yanlış yönlendirme hedefli olduğuna işaret eden Herzog, herkese kışkırtmaları durdurmaları çağrısı yaptı.

pozlr.jpg
İftarın ardından davetlilerle Herzog çifti hatıra fotoğrafı çektirdi / Fotoğraf: Twitter

 

"İsrail, Tapınak Tepesi'ndeki statükoyu koruyor"

Herzog, "Yahudiliğin en kutsal yeri olan Tapınak Tepesi, Müslümanlar tarafından Harem el-Şerif olarak bilinir ve İslam'ın üçüncü en kutsal yeridir. Bugün Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölgedeki Yahudi varlığı, uzun süredir gerilimin arttığı bir nokta ve Ramazan ayında da artmaya devam ediyor. Son günlerde, Tapınak Tepesi ve kutsal yerler hakkında sosyal medyada yalan haberler dolaşıyor. Burada hep bir aradayken bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Bunlar yalan. İsrail, Tapınak Tepesi'ndeki statükoyu koruyor" dedi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU