Bitcoin'in değeri artmaya devam ederken kripto para analistleri “daha fazla ani artış” öngörüyor

Ethereum, litecoin gibi diğer kripto paraların değeri de hızla yükselirken uzmanlar kripto para piyasasının geleceğini yorumluyor

Uzmanlar Bitcoin'un 13 bin 800 dolara ulaşmaması durumunda aşağı doğru bir eğilimin yaşanabileceğini tahmin ediyor (The Independent) 

Bitcoin’un dikkat çeken dirilişi hala hiçbir yavaşlama sinyali göstermiyor. En popüler kripto para geçen hafta da yaklaşık 3 bin dolar (yaklaşık 17 bin TL) değer kazandı.

Bu fiyat artışı bir dizi ani küçük fiyat yükselmelerinden kaynaklandı. Bitcoin pazartesi günüyse 10 dakikadan daha kısa bir sürede 500 dolar (yaklaşık 3 bin TL) birden artmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda bir Bitcoin’un satışı 12 bin 300 dolardan (yaklaşık 70 bin TL) yapılıyor ve bu fiyat kripto paranın 2017’de yaklaşık 20 bin dolara ulaşarak kırdığı rekordan epey uzak. Buna rağmen Bitcoin 2019’da 4 kattan fazla değer kazandı.

Diğer büyük kripto para birimleri de önemli fiyat artışları yaşadı. Bitcoin’un yanında Ethereum ve Litecoin de geçen ay yüzde 5 ila 35 arasında değer kazandı.

Online ticaret platformu eToro analisti Simon Peters The Independent'a yaptığı açıklamada “Kripto para birimlerindeki fiyat artışı yavaş bir tempoya gerilemişti ancak değerleri yeniden çok hızlı yükselmeye başladı. Son zamanlardaki güçlü toparlanma kararsızlık noktasına ulaştıktan sonra bir kırılma kaçınılmazdı. Piyasa hacimleri düştükçe birçok yatırımcı yeniden kripto para satın almaya hazır hissetti" dedi.

Öteki analistler de 2019’un fiyat artışlarının 2017’de görülenden daha doğal olduğunu öne sürdü. O zaman piyasada yaşanan çılgınlık sebebiyle aniden yükselen fiyatları benzer bir ani çakılma takip etmişti.

Facebook ve JP Morgan gibi firmalar da onaylayan açıklamalarla kripto para birimlerinin yükselişine katkıda bulunmuştu.

 

 

Kripto para birimi şirketi BOLT.Global’ın ticari direktörü Christel Quek “Kısa vadede ana akım girişimleri desteğiyle dijital para birimleri değer kazanacak ve bundan yalnızca Bitcoin değil, aynı zamanda diğer alternatifler de fayda sağlayacak. Maksimum tedarik miktarı olan 21 milyona yavaş yavaş yaklaşan Bitcoin’de daha fazla ani değer artışı görebiliriz. Şimdilik dolaşımda neredeyse 18 milyon Bitcoin var" diye konuştu. 

Piyasa analistleri 2019’un önceki rekoru olan 13 bin 800 dolarlık (yaklaşık 80 bin TL) fiyatın, Bitcoin’un hala sürdürdüğü çarpıcı yükselişine devam edip etmeyeceğini gösterecek bir kilometre taşı olacağını söylüyor. Uzmanlar aynı zamanda Bitcoin eğer bu fiyata tekrar ulaşamazsa değerinin yarısına yakınını kaybedebileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

eToro’dan Peters "Hala tüm gözler çok önemli olan 13 bin 800 dolar düzeyinde. Yatırımcılar bu toparlanmanın bu seviyeyi aşmaya yetecek güçte olup olmadığını görmek için bekliyorlar.   Eğer değilse 7 bin dolar seviyesine gerilemesi de mümkün" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU