Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil giyimli polis ve kişilerin saldırısına uğrayıp öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın bugün ölüm yıl dönümü

19 yaşında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, 6. ölüm yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından anılacak

Fotoğraf: Twitter

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla Eskişehir’de katıldığı yürüyüş sırasında darp edilerek 19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz anma etkinliği saat 18.00’de Antakya Ekinci Mezarlığı’ndaki kabir ziyaretiyle başlayacak.

Ziyaretin ardından saat 20.00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar Sahne Alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail’i kaybedeli 6 yıl oldu. Tabii bu boşluk benim açımdan her geçen gün büyüyor. Ali İsmail’in adını ve anısını yaşama dair izlerle katkıda bulunarak, türkülerle, şiirlerle, resimlerle, sportif faaliyetler ile eğitime katkıda bulanarak yaşatmaya çalışıyoruz. Ali İsmail bir ateş oldu bizim içimizde. Bizi yakan ama binlerce gence ışık tutan bir ateş. Bu umudu ve ışığı büyütmek için bir araya geliyoruz” dedi.

Kormaz, Twitter hesabından da bir çağrı yaptı.

 

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, sivil giyimli kişi ve polisler tarafından 2 Haziran 2013’te sopa ile darp edilmişti

Saldırının ardından komaya giren Korkmaz, 28 gün sonra hayatını yitirmişti.

Soruşturma derinleştirilip silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarılmıştı.

Ali İsmail’e saldırdıkları belirlenen fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay; polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, Hüseyin Engin 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU