Barcelona'yı saf dışı bırakan Frankfurt, Avrupa'da tarih yazdı... Başarının sırrı: Pes etmeme, örnek alma, takım ruhu

Barcelona'yı saf dışı bırakan Frankfurt'un peri masalında Galatasaray ve Fenerbahçe detayı dikkat çekti. Alman ekibi, turnuvada yarı finale çıkmayı başaran en mütevazi ikinci ekip oldu

Alman ekibinin yarı finaldeki rakibi West Ham United oldu / Fotoğraf: AFP

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt fırtınası esiyor.

Son 16 turu ilk maçında sahasında 1-1 berabere kalan Eintracht Frankfurt, bu karşılaşmanın rövanşında dün akşam Katalan devi Barcelona'ya konuk oldu.

Henüz müsabakanın 4. dakikasında Kostic'le öne geçen Alman temsilcisi, 36. dakikada Borre'nin attığı golle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıda atak oyununu sürdüren Xavi'nin öğrencileri, 67. dakikada Kostic'in golüne engel olamadı ve 3-0 geri düştü.

 

 

Hemen herkes karşılaşmanın bu skorla biteceğini düşünürken Sergio Busquest 90+1'de farkı 2'ye indirdi.

Dakikalar 90+11'i gösterdiğinde sahneye çıkan Memphis Depay farkı 1'e indiren golü kaydetse de maçın 3-2 bitmesine engel olamadı.

Alınan bu skorlarla toplamda rakibine 4-3 üstünlük kuran Alman temsilcisi, adını yarı finale yazdırmayı başararak büyük sürprize imza attı.

Frankfurt, son 16 turunda da bir diğer İspanyol temsilcisi Real Betis'i saf dışı bırakarak büyük sükse yapmıştı.

 

 

10 maçlık yenilmezliğin sırrı: Pes etmeme, örnek alma, takım ruhu

Bu sezon Avrupa Ligi'ndeki 10. maçını geride bırakan Eintracht Frankfurt, bu süreçte karşılaştığı tüm rakiplerinden en az 1 galibiyet almayı başarırken sadece Fenerbahçe'yi yenememesi dikkat çekti.

Sarı-lacivertliler ile grup aşamasında karşılaştığı iki maçtan da 1-1'lik beraberliklerle ayrılan Frankfurt, Antwerp'ten 4, Olympiakos'tan ise 6 puan almayı başardı.

Son 16 turunda Real Betis'ten de 4 puan alan Almanlar, çeyrek finalde ise Barcelona karşısında 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 17 kez sarsan Oliver Glasner'in öğrencileri kalelerinde 11 gol gördü.

Takımın başarısının en büyük etkenlerinden biri, skor ne olursa olsun pes etmemesi, mücadeleden vazgeçmemesi ve takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtması oldu.

 

 

Avrupa Ligi'nde çıktığı 10 maçın 4'ünde rakipleri karşısında skor dezavantajı yaşayan Frankfurt, bunların hepsinde geri dönmeyi başardı.

Pes etmeyen Glasner, müsabakalarda galibiyet elde edemese de saha içerisindeki taktiksel bütünlük ve sisteme dayalı oyundan vazgeçmeyerek oyuncuların bu yolda başarılı olmalarının önünü açtı. 

Wimmer, Kostic, Evan Ndicka, Kamada gibi lider oyuncuların da desteğini arkasına alan Glasner, Avrupa'da Fenerbahçe beraberliği sonrası Antwerp-Olympiakos-Antwerp serisinden 3 galibiyet çıkarmayı başardı. 

Frankfurt, grup aşamasının ardından son 16 turunda Real Betis'i saf dışı bıraktı ve Galatasaray'ı eleyen Barcelona'nın rakibi oldu.

Galatasaray, Barcelona'ya turu kaybetti ancak oyun sistemi ve sabırlı duruşuyla Frankfurt dahil birçok takıma da örnek oldu.

 

Barca-GS-AA.jpg
Galatasaray, Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya elendi / Fotoğraf: AA

 

"Galatasaray'ın Barcelona için sorun yarattığını gördük"

Barcelona ile çeyrek finalde karşılaşacak Frankfurt'un teknik direktörü Glasner, bu turda Galatasaray'ı örnek alacaklarını belirten Glasner, şu detayı vermişti:

Rahat ve kışkırtıcı bir şekilde söyleyeceğim: İspanya liginde beşinci sıradaki Real Betis'e karşı turu geçebiliyorsanız, aynı şeyi üçüncü olan Barcelona'ya karşı da yapabilirsiniz. Barcelona'yla eşleştikten sonra oyuncular tezahürat yaptı. Mutlu oldular çünkü bu sadece göz kamaştırıcı bir takım. Çocuklar dışarı çıktı ama ben onları geri getirdim ve yarı finale beraber çıkacağımızı söyledim. Bu engeli aşacağımıza inanıyoruz. Galatasaray'ın Barcelona için büyük sorunlar yarattığını gördük. Bizim hedefimiz de aynısını yapmak.

Barcelona karşısında iki maçta da sabırla rakibin hata yapmasını bekleyen ve hızlı hücumlarla gol arama üzerine oyun planı kurgulayan Frankfurt, rakibine toplam 4 gol atarak turu geçmeyi başardı ve tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza attı.

Alman ekibinin yarı finaldeki rakibi West Ham United oldu. Bu turda ilk maçlar 28 Nisan'da, rövanşları ise 5 Mayıs'ta yapılacak. UEFA Avrupa Ligi'nin finali ise 18 Mayıs'ta Sevilla'daki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak.

 

 

Yarı finalin en mütevazi ikinci ekibi

Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final turunda mücadele eden 8 takım arasında 'mütevazi olanlar' grubunda yer alıyordu.

Leipzig'in Atalanta'yı, West Ham United'ın da Olympique Lyon'u elediği bu turun diğer eşleşmesinde Rangers'ın Braga'yı geride bırakarak bir üst tura yükselmesi dikkat çekti.

Avrupa Ligi'nde yarı finale kalan 4 takım arasında en mütevazi ikinci ekip olan Frankfurt'un Transfermarkt verilerine göre toplam kadro değeri 199 milyon 50 bin euro.

Takımda 28 milyon euro ile en yüksek değere sahip oyuncu ise stoper mevkiinde forma giyen Evan Ndicka. 

 

 

Ndicka'nın ardından Daichi Kamada 22 milyon, Barcelona'yı devirdikleri maçta iki gol atan Kostic ise 20 milyon euro piyasa değeriyle en çok dikkat çeken isimler.

UEFA Avrupa Ligi'nde diğer yarı finalistlerden Leipzig, 465 milyon 600 bin euro ile en değerli kadroya sahip takım konumunda. West Ham United 348 milyon 750 bin euro kadro zenginliğiyle ikinci sırayı alıyor. Kürsünün dördüncü basamağında ise Rangers bulunuyor. İskoç ekibinin toplam karo değeri 132 milyon 50 bin euro.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU