Şule Çet davasının üçüncü duruşması bugün

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak hayatını kaybettiği gerekçesiyle açılan davada iki duruşma gerçekleştirilmişti

Fotoğraf: Twitter

Ankara’da Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi olan Şule Çet’in 29 Mayıs 2018’deki şüpheli ölümü ile ilgili duruşmanın üçünçü davası bugün görülüyor.

Bugün görülecek üçüncü duruşmada avukatlar adlî tıp uzmanları tarafından hazırlanan keşif raporunu mahkemeye sunacaklar.

28 Mayıs 2018 günü, davanın sanıklarından Çağatay Aksu daha önce işten çıkardığı Şule Çet’i işe alacağını söyleyerek ofise davet etmişti, 29 Mayıs 2018 saat 04.00’da Şule Çet Ankara’daki bir plazanın 20’inci katından düşerek hayatını yitirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sonrası elde edilen görüntülerde Çağatay Aksu ile iki erkek arkadaşının saat 23.54’te plazaya girdikleri, diğer iki kişinin 01.30 gibi plazadan çıktıkları, Aksu ile Çet’in ise plazada kaldıkları belirlenmişti.

4 Temmuz 2018’de Çet’in ölümünden önce tecavüze uğradığını gösteren otopsi raporu açıklanmış, Çet’in kanında ”uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” bulunmuş, vücudunda da boğuşma izleri tespit edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU