Justin Bieber, Snoop Dogg ve birçok ünlü, kripto girişimine onlarca milyon dolar yatırdı

Girişimin patronu; müzisyenler, oyuncular ve spor yıldızlarından gelen yatırımın "yaratıcı ekonomisi rönesansının" temelini oluşturduğunu söylüyor

(AP)

Justin Bieber, Snoop Dogg ve Drake, kripto girişimi MoonPay'e onlarca milyon dolar yatırım yapan düzinelerce ünlü arasında yer alıyor.

Yazılımı kullanıcıların kripto para alıp satmasına olanak tanıyan Miami merkezli şirket, daha önce duyurulan 555 milyon dolarlık fonlama turuna ilaveten yıldız isimlerden 87 milyon dolar topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu finansmanla 3,4 milyar dolar değerlemeye ulaşan MoonPay, ABD'deki en değerli kripto şirketlerinden biri oldu.

Son fonlama turuna müzisyenler, spor yıldızları ve oyuncular da dahil çoğu daha önce değiştirilemez tokenler (NFT'ler) satın alarak ve kriptoyla ilgili destek açıklamaları yaparak kripto para alanına olan ilgilerini ifade eden toplam 60 yüksek profilli yatırımcı katıldı.

MoonPay'in CEO'su ve kurucu ortağı Ivan Soto-Wright, "Hollywood yaratıcı fikri mülkiyet haklarını savunmak için akıllı sözleşmeler ve blok zinciri teknolojisini kullanıyor" dedi.

Büyük küresel spor markaları, taraftar katılımını dönüştürmek için dijital tokenler ve NFT koleksiyon ürünleri kullanıyor. Stüdyo sanatçıları da NFT'lerin telif hakları üzerinde nasıl daha fazla kontrol sağlayabileceğini keşfetmeye başlıyor. Bunlar, bir yaratıcı ekonomisi rönesansının temelleri.

MoonPay şimdiden dünya çapında 10 milyondan fazla müşterisi olduğunu iddia ediyor. Müşteriler bu platformu, kredi kartları gibi geleneksel ödeme yöntemleri ve Apple Pay ile Google Pay gibi mobil cüzdanlar aracılığıyla Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinde işlem ve bunlara yatırım yapmak için kullanıyor.

Yazılım, oyuncu Gwyneth Paltrow'un ocakta çok talep gören bir Bored Ape Yacht Club tokeni almak için yaptığı gibi NFT satın almak için de kullanılabiliyor.
 


Paltrow, son yatırım turuna dahil oldu ve MoonPay'in kripto ekonomisine girişin önündeki engelleri azaltmaya yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Paltrow "Web3; topluluk yaratma, hayranlarla bağlantı kurma, değer oluşturma ve fikri mülkiyeti yönetme biçimimizi yeniden hayal etmek için eğlence sektörüne ve genel olarak ticarete ilham veriyor" dedi.

MoonPay'e yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz çünkü teknolojilerinin kripto paralara katılımı daha erişilebilir hale getirmek için en iyi şekilde konumlandırıldığına inanıyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU