Rusya'nın sancak gemisi patlamada ciddi hasar aldı; Ukrayna patlamanın füze saldırısından kaynaklandığını duyurdu

Interfax haber ajansında yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova savaş gemisinde çıkan yangının cephaneliğin patlamasına sebep olduğunu açıkladı

Fotoğraf: Telegram

Rusya, Karadeniz filosunda sancak gemisinde meydana gelen patlamanın ardından geminin ciddi hasar aldığını ve mürettebatın tahliye edildiğini söylerken Ukraynalı bir yetkili patlamanın füze saldırısından kaynaklandığını iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Interfax haber ajansında yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova savaş gemisinde çıkan yangının cephaneliğin patlamasına sebep olduğunu açıkladı.

Odesa limanı çevresindeki bölgenin valisi Ukraynalı Maksim Marçenko, yangına neyin neden olduğunu söylemedi ancak Moskva'nın iki Ukrayna yapımı gemisavar güdümlü füze tarafından vurulduğunu ifade etti.

Marçenko, internet üzerinden yaptığı paylaşımda "Karadeniz'i koruyan Neptune füzeleri çok ciddi hasara neden oldu" dedi.

Ukrayna savunma bakanlığı henüz konuya ilişkin açıklama talebine yanıt vermezken, Reuters iki tarafın da iddialarını doğrulayamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı: Yangın kontrol altına alındı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz donanmasının sancak gemisi Moskva savaş gemisinde meydana gelen patlamanın ardından başlayan yangının kontrol altına alındığını ve geminin limana çekilmesi için gerekli adımların atılmaya başlandığını açıkladı.

Yangının gemideki mühimmatın patlaması üzerine çıktığını söyleyen bakanlık geminin ana silahlarının hasar görmediğini ve mürettebatının başka gemilere tahliye edildiğini açıkladı.

 

ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolar değerinde silah yardımı

Öte yandan ABD, Ukrayna'ya 800 milyon dolar değerinde ağır silahları, silahlı taşıma aracı ve helikopterleri de kapsayacak askeri teçhizat göndereceğini açıkladı.

Fransa ve Almanya da daha fazla askeri yardım sözü verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Serge Ryabkov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada Rusya'nın ABD ve NATO'nun Ukrayna sınırından içeriye silah taşıyan araçlarını askeri hedefler olarak göreceğini belirtti.

Konuya ilişkin bir kaynağın verdiği bilgiye göre üst düzey ABD yetkilileri, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Austin Lloyd gibi başlıca kabine üyelerini dayanışma sergilemek adına Kiev'e göndermeyi değerlendiriyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU