Ahmet Hakan: Ergün Poyraz'ı hiç büyütmediler

“Neler oluyor bize? Artık saldırganın kimliğine bakarak mı tavır alıyoruz alçak saldırılara karşı? Kanıksadık mı bunu?”

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, yazar Ergün Poyraz’ın evinin önünde saldırıya uğramasıyla ilgili yazdı. Muhalif isimlerin Ergün Poyraz’a yönelik saldırıya karşı tavır almadığı görüşüne dile getiren Hakan, “Neler oluyor bize? Artık saldırganın kimliğine bakarak mı tavır alıyoruz alçak saldırılara karşı? Kanıksadık mı bunu?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan’ın bugünkü köşe yazısının “Ergün Poyraz’ı hiç büyütmediler” başlıklı kısmı şöyle:

Ergün Poyraz, benim hiç de benimseyebileceğim türden bir kişi değil. Komplocu bir yapısı vardır. Provokatif kitaplar yazar. Kişilerin şecereleriyle uğraşır. İşte bu Ergün Poyraz, alçakça bir saldırıya uğradı. Öyle böyle değil. Adamı resmen komaya soktular. Olay ilk duyulduğunda... Ergün Poyraz’ın “İktidara dokundu” diye saldırıya uğradığını sanan muhaliflerimiz, anında olayın üstüne gitmeye başladılar. Konuyu gündemde tutmaya çalıştılar.

Fakat çok geçmeden anlaşıldı ki... Olayın iktidarla falan bir ilgisi yok. Ergün Poyraz, Kuşadası Belediyesi’nin mıcır ihalesinin üzerine gitmiş. Ve bunun üzerine ihaleye giren inşaat şirketinin sahibi ve adamları tarafından saldırıya uğramış. Sonra şöyle bir şey oldu: Hızlıca uzaklaştılar Ergün Poyraz haberlerinden. “Kuşadası Belediyesi ve o belediyenin mafya yöntemlerine yaslanan ihalecisi” üzerine tek bir kelam bile edilmedi.

Neler oluyor bize? Artık saldırganın kimliğine bakarak mı tavır alıyoruz alçak saldırılara karşı? Kanıksadık mı bunu?

 

Hürriyet, Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU