ABD Temyiz Mahkemesi: Trump Twitter kullanıcılarını engelleyemez

Yargıçlar Anayasa’nın Trump’a aynı fikirde olmadığı kişileri bir çevrimiçi diyaloğun dışında bırakma yetkisi vermediğini belirtti

Mahkeme sosyal medya hesabını resmi amaçlarla kullanan kamu görevlilerinin fikir ayrılığı yüzünden kullanıcıları engelleyemeyeceği sonucuna vardı (The Independent)

ABD Temyiz Mahkemesi Donald Trump’ın Twitter kullanıcılarını engelleyemeyeceğine karar verdi.

Mahkemeye göre ABD başkanı, paylaşımlarını yurttaşların görmesini ve kendisine mesaj atmasını engelleyerek anayasayı ihlal edemez.

Yargıçlar Anayasa’nın Trump’a aynı fikirde olmadığı kişileri bir çevrimiçi diyaloğun dışında bırakma yetkisi vermediğini belirtti.

Trump ve çalışanları, Twitter’da engellediği bir dizi sosyal medya kullanıcısı tarafından dava edilmişti. ABD başkanının tweetlerini ve profilini görüntüleyemediklerini söyleyen kullanıcılar, Twitter hesabının halka açık bir forum olduğunu ve buraya katılmalarının engellenemeyeceğini iddia etmişti.

ABD Temyiz Mahkemesi de bu suçlamaları kabul ederek Trump’ın Twitter kullanıcılarını engellemesini yasakladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararda kamu görevlilerinin kullanıcıları kişisel hesaplarından engelleyip engelleyemeyeceğine ve anayasanın sosyal medyayla teknolojiye nasıl uygulanabileceğine dair hüküm belirtilmedi.

Ancak sosyal medya hesabını resmi amaçlarla kullanan kamu görevlilerinin, fikir ayrılığı yüzünden kullanıcıları engelleyemeyeceği sonucuna varıldı.

Yargıçlar, Trump’ın Twitter hesabının başkan seçilmesinden önce açılmasına ve görev süresinden sonra kişisel bir hesaba dönüşmesi ihtimaline rağmen, şu anda bir resmi hesabın tüm özelliklerini barındırdığına karar verdi.

Buna göre hesapta yer alan paylaşımlar Trump’ın başkanlık göreviyle ilişkili. Ayrıca Trump ve yönetimi de söz konusu hesabın “resmi” olduğuna değiniyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU