ABD'li kripto para uzmanı Virgil Griffith'e Kuzey Kore yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle hapis cezası

Virgil Griffith 63 ay hapis cezasına çarptırıldı

Fotoğraf: AA

ABD'de kripto para uzmanı Virgil Griffith, Kuzey Kore'nin ABD tarafından uygulanan yaptırımları delmesine yardım ettiği gerekçesiyle 63 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılar, 39 yaşındaki "bilgisayar korsanı" Griffith'in, 2019'da Pyongyang'da bir kripto para konferansında yaptığı sunumda katılımcılara teknik bilgi aktarımı yaptığını kabul ettiğini ve bunun ABD'nin yaptırımlarını delmek anlamına geldiğini söyledi.

Savcılar, mahkeme belgelerinde, Griffith'in ayrıca Kuzey Kore'de kripto para altyapısı ve ekipmanı geliştirdiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Griffith, ABD'nin yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle 63 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kuzey Kore'ye seyahat etme talebi ABD hükümetince reddedilmesine rağmen, 2019'da Pyongyang'da bir kripto para konferansında sunum yaptığını kabul eden Griffith geçen yıl komplodan suçlu bulunmuştu.

ABD ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer ve balistik füze programlarını dizginlemeye çalışmak için son yıllarda Kuzey Kore'ye yönelik daha sıkı yaptırımlar uyguluyor.

ABD, 2018'de Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları değiştirerek, "ABD vatandaşının nerede olursa olsun" Kuzey Kore'ye teknoloji ihraç etmesini yasaklamıştı.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU