Suudi Arabistan develerin taşınmasına yönelik dünyanın ilk sigorta sistemini başlattı

Dünyada bir ilk olan ve Amneha adı verilen sistem develerin bir yerden bir yere taşınması sırasında yaşanabilecek kazaları kapsıyor

Sigorta sistemi develeri taşıma sürecinde korumayı amaçlıyor / Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan Deve Kulübü, estetik özellikleriyle öne çıkan bazı deve fiyatlarının milyonlarca doları bulduğu ülkede develerin taşınmasına yönelik ilk sigorta sistemini (Amneha) başlattı.

Bu tür bir sigorta poliçesi dünyada ilk kez uygulanıyor.

Şarkul Avsat’tan Muhammed el-Mutayri’nin haberine göre, Deve Kulübü tarafından develer için ilk sigorta sisteminin başlatılma töreninde yapılan açıklamada, yollarda meydana gelebilecek kazalar veya nakliye sırasında develerin ölmesi durumunda sigorta şirketinin tazminat sürecini üstleneceği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüp, sigorta sisteminin develeri bir yerden bir yere taşıma aşamalarında himaye etmek, riskleri azaltmak ve deve sahiplerinin parasını koruma amacı taşıdığını belirtti.

Bu yeni sistemin sektörü geliştirme ve koruma yolunda yeni bir adım olduğunu vurgulayan Deve Kulübü, sigortanın önümüzdeki aşamalarda develeri etkileyen hastalıkların yanı sıra hayatları için de kapsamlı bir sigortayı içereceğini ifade etti.

Yerel bir sigorta şirketi ve İsviçre merkezli bir sigorta şirketi tarafından denetlenecek yeni hizmet, her türden deve sahibinin ülke içinde deve taşımacılığı için sigorta yaptırmasına olanak tanıyor.

Deve Kulübü CEO’su Mühendis Bender el-Kahtani, Suudi Arabistan’da deve sektörü büyüklüğünün 50 milyar riyali aştığına dikkati çekerek, ülkedeki deve sayısının 1,8 milyonu ulaştığını söyledi.

Kahtani, kulübün deve sahipleri ve bu otantik mirasın sevenlerine hizmet etmek için gelişimsel çözümler sağlamadaki sürekliliğini vurguladı.

Riyad merkezli Insurance House isimli sigorta şirketinin kurucu ortağı Samer Raslan ise, Amneha sistemine dair fikrin iki yıl önce doğduğunu ve kulüp ile işbirliği içinde geliştiğini söyledi.

Raslan, bunun deve taşımacılığı risklerini kapsayan sigorta ürünleri geliştirmek için ilk adım olduğunu da dile getirdi.

Deve Kulübü, Amneha sigorta sistemine girip ücretlerin ödenmesi halinde, sigorta şirketini ziyaret etmeden poliçenin alınacağını da bildirdi.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU