İsrail, 2021'de silah ihracatında rekor kırdı

İsrail'in 2021'de imzaladığı yeni anlaşmaların sayısının 2020'ye göre yüzde 30'dan fazla arttığı kaydedilen açıklamada, askeri ihracatın da 2021'de 11,3 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdığı aktarıldı

Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri tarafından üretilen SPYDER karadan havaya füzenin test ateşlemesi / Fotoğraf: Rafael Inc

İsrail Savunma Bakanlığı, ülkesinin 2021'deki askeri ihracatının 11,3 milyar dolarla rekor bir seviyeye ulaştığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla İsrail'in 2021 yılı askeri ihracatına ilişkin verileri paylaştı.

İsrail'in 2021'de imzaladığı yeni anlaşmaların sayısının 2020'ye göre yüzde 30'dan fazla arttığı kaydedilen açıklamada, askeri ihracatın da 2021'de 11,3 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdığı aktarıldı.

Silah ihracatının yüzde 41'i Avrupa'ya

Bakanlık verilerine göre, ihracat yapılanlar arasında en büyük pay yüzde 41 ile Avrupa oldu.

Avrupa'yı, yüzde 34 ile Asya ve Pasifik bölgeleri, yüzde 12 ile Kuzey Amerika, yüzde 7 ile "İbrahim Anlaşması" olarak adlandırılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasını imzalayan ülkeler BAE, Bahreyn, yüzde 3 ile Afrika ve yüzde 3 ile de Latin Amerika takip etti.

Açıklamada, "ihracatın yüzde 20'sini füze ve hava savunma sistemleri, yüzde 15'ini eğitim ve eğitim hizmetleri, yüzde 9'unu insansız hava araçları (İHA) sistemleri ve İHA, yüzde 9'unu radar ve elektronik savaş, yüzde 9'unu insanlı hava araçları ve aviyonik, yüzde 5'ini de gözetleme ve optoelektronik, yüzde 7'sini silah istasyonları ve rampalar, yüzde 7'sini zırhlı personel taşıyıcıları ve araçları, yüzde 6'sını muhabere sistemleri, yüzde 4'ünü akıllı, bilgi ve siber sistemler, yüzde 4'ünü mühimmat ve silahlanma ve yüzde 2'sini diğer bazı hizmetlerin oluşturduğu" bilgisi verildi.

Gantz: Savunma anlaşmaları yeni bir zirveye ulaştı

Açıklamada ayrıca İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın "2021'de savunma anlaşmalarının yeni bir zirveye ulaşmasının, İsrail devletinin güvenliğini güçlendirdiği" ifadesine de yer verildi.

Savunma Bakanlığının, dünya çapındaki ortaklarla iş birliği yaptığını ifade eden Gantz, bölgedeki ilişkileri güçlendirerek ve dünya genelindeki ülkelerle yeni ilişkiler kurarak, pazarını genişlettiğini aktardı.

Gantz, güvenlik ilişkilerinin, İsrail'in siyasi ilişkilerinin ve diğer ülkelerle iş birliği yapma yeteneğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, bu bağları güçlendirmek ve yeni güvenlik ortaklıkları oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

İsrail Savunma Bakanlığı geçen yıl yaptığı açıklamada, 2020'deki silah ihracatından 8,3 milyar dolar gelir elde edildiğini bildirmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU