Adliye önünde boşanma eylemi: 300 lira nafakayla ne yapacağım, benim çalışıp aldığım evde o adam oturuyor

Meryem Yılmaz Karalök, şiddet gördüğünü belirttiği 17 yıllık eşinden 5 yıldır boşanamıyor

Adana’da, şiddet gördüğü 17 yıllık eşinden 5 yıl önce dava açmasına rağmen hala boşanamayan Meryem Yılmaz Karalök, elinde taşıdığı "Boşanmak istiyorum" yazan dövizle Adana Adliyesi'nin önünde başlattığı eylemi devam ettirdi. Karalök'e eyleminin ikinci gününde Mor Dayanışma üyesi kadınlar da destek verdi. 

Meryem Yılmaz Karalök, eşini sevmediği için boşanmak istediğini ancak kendisine bağlanan 300 liralık nafakanın geçinmesi ve çocuklarına bakması için yeterli olmadığını söylerken, kendisinin çalışarak aldığı evde boşanmak istediği eşinin oturduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sevmediğim için boşanamaz mıyım?"

Sendika.org'da yayınlanan habere göre Meryem Yılmaz Karalök, şunları söyledi:

Sevmediğim için boşanamaz mıyım? Sevmiyorum, istemiyorum. Yargıtay’da da aynısını söyledim. Buradaki karar veren hakime sesleniyorum. Bana bağladığı 300 TL’lik nafakayı sadece bir ay kendisi alsın bakalım nasıl geçinecek? Çocuğunun masrafını, evinin kirasını, elektriğini, suyunu bu parayla nasıl ödeyecek? Benim çalışarak aldığım evde o adam oturuyor, kira bile ödemiyor. Bana bağladıkları 300 TL’lik nafaka ile çocuklarımla beni kaldırıp sokağa atıyorlar. Dünya kadar kadın ölüyor, haksızlık bu. Beni katil mi edecekler. Ya ben bu adamı öldüreceğim ya da burada üstüme benzin döküp adliyenin önünde kendimi öldüreceğim. O adamın elinden ölmek istemiyorum.

"Erkek adalet değil gerçek adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz"

Meryem Yılmaz Karalök'e destek için adliye önüne gelen ve açıklama yapan Mor Dayanışma üyesi kadınlar, tüm kadınlara dayanışma çağrısı yaptı.

Mor Dayanışma'nın açıklaması şöyle: 

Mor Dayanışma üyesi olan Meryem Yılmaz Karalök, 5 yıldır boşanmak için mücadele veriyor. 17 yıldır şiddete, tehdide, zor kullanmaya maruz bırakılan Meryem Yılmaz Karalök’ün boşanabilmesi için ölmesi mi gerekiyor?  5 yıldır panik putonuyla, tedbir kararlarıyla yaşayamak zorunda bırakılan, kadın sığınma evinde kalan, can güvenliği tehlikede olduğu için evinden dahi çıkamayan bir kadının boşanmak için daha ne kadar kanıta ihtiyacı olabilir? Çıkarılan yasalar ve mevcut uygulamalar kadınları korumuyor. Yargı kadınlara gerçek adaleti sağlayamıyor. Adana’da yaşayan kadınlar olarak Meryem Yılmaz Karalök için Adana Adliyesi önünde süresiz eylem başlattık. Tüm kadınları Meryem’in mücadelesine ses vermeye, dayanışmaya çağırıyoruz. Erkek adalet değil gerçek adaleti sağlayana kadar mücadele edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU