Sosyal medyadaki KADEM tartışması büyüyor: Aile yapısına ters mi, değil mi?

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcılığını yaptığı KADEM'i "Soros projesi" olarak tanımlamış, derneğin faaliyetlerinin "aile yapısının çözülmesine" neden olduğunu savunmuştu

Fotoğraf: Yusuf Kaplan / Gerçek Hayat

Yazar Yusuf Kaplan'ın dün Twitter'da "Milli Eğitim ve Aile Bakanlıkları ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) projelerinin toplum yapısına aykırı olduğu" paylaşımının yankıları sürüyor.

"Tanzimat'tan bu yana en büyük tehdit ailenin çözülmesi" diyerek, bu konunun bir milli güvenlik meselesi haline geldiğini savunan Kaplan'a sosyal medyadan destek verenler de oldu, karşı çıkanlar da...

KADEM'in kurucu üyelerinden olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin, kadına ve aileye dair kıymetli projelere imza attıklarını belirterek derneğin faaliyetlerini savundu.

 

Programcı Esra Elönü de kişisel Twitter hesabında Özlem Zengin'in paylaşımına yer verdi.

 

KADEM tartışmasına katılan bir diğer isim ise Ergün Yıldırım oldu.

Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yapan Profesör Yıldırım, İstanbul Sözleşmesi'nin yanlış olduğunu savundu.

"Cinsiyet eşitliğinin Müslüman aile yapısında yerinin olmadığını" öne süren Ergün Yıldırım, KADEM'e eleştiride bulundu.

Yusuf Kaplan'ın "KADEM projelerinin aile yapısına zarar verdiği" görüşüne destek veren Yıldırım, "toplumsal cinsiyet eşitliği" ifadesini "fesatlık" olarak yorumlayarak, "toplumsal cinsiyet adaleti" tanımını kullanmanın daha doğru olacağını savundu. 

 

Gazeteci-yazar Sibel Eraslan ise KADEM tartışmasında Yusuf Kaplan'ı savunan paylaşımlarda bulundu.

STK'ların sivil olmalarının gerekliliğine dikkat çeken Eraslan, "devlet destekli feminizm"e mesafeli yaklaştığını kaydetti.

 

Eraslan aile yapısı, evlilik ve boşanmalara ilişkin çeşitli paylaşımlarda da bulundu.

 

Yazar Yusuf Kaplan da kendisine destek veren isimlerden bazılarının paylaşımlarına kendi Twitter hesabında yer verdi.

 

Yusuf Kaplan: KADEM dokunulmaz kutsal inek midir?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, dün yaptığı Twitter paylaşımında Milli Eğitim ve Aile Bakanlığı ile KADEM projelerinin aile yapısına zarar verdiğini iddia ederek, durdurulmaları gerektiğini savunmuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcısı olduğu KADEM projelerinin aileleri çökerttiğini öne süren Kaplan, gelen eleştirilere "KADEM dokunulmaz kutsal inek midir?" sorusuyla tepki göstermişti.

 

KADEM'den açıklama

Dernek ise yaşanan tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı:

"KADEM olarak derneğimize ve vakfımıza yönelik saldırılara cevap vererek polemiğe girmek yerine işimize odaklanmayı; kadınlarımız, ailelerimiz ve toplumumuz için fayda üretmeyi her zaman tercih ettik.

Fakat hakkımızdaki karalama kampanyasının ulaştığı boyut karşısında artık sessiz kalmamız mümkün değil. Kapsamlı bir basın açıklamasıyla atılan iftiralara cevap verecek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Gerçek derdi, kadınlarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun iyiliği olanlarla ise, daima istişare ve işbirliğine açığız."

 

2013'te kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), "Toplumsal Cinsiyet Adaleti" çalışmaları yapıyor. 

Derneğin bu alanda düzenlediği kongresi de bulunuyor.

KADEM'in Avrupa Birliği (AB) fonuyla gerçekleştirdiği projeler ve yurtdışında çeşitli faaliyetleri de var.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU