Akşener ile görüşmesinin ardından Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması: Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili konuşan Yavaş, "Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Açıklamalar benim rızamın ve bilgimin dışında. Ben de görevimin başındayım" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Görüşmenin ardından Akşener ve Yavaş birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın açıklamaları sonrası kendisi hakkında Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının başlamasıyla ilgili bir soruya Yavaş, "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, ne genel başkanlarına laf söylemeli, içişlerine karışmalı, işini yapmalıdır. Herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bazen bu tür konuşmalara şahit oluyoruz ama çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar benim rızamın ve bilgimin dışında. Ben de görevimin başındayım" yanıtını verdi.

Ziyaretin nedeniyle ilgili açıklamalarda bulunan Yavaş, şunları kaydetti:

Önümüzde iki yıl daha var ama biz yaptıklarımızın yapamadıkların neler olduğunu anlatıp hesabını vermek istiyoruz. Seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı genel başkanlarını davet edip Ankara'da 3 yılda neler değişti, engellemeler oldu mu, bundan sonraki iki yılda neler yapacağız konusunda açıklama yapacağız. Sayın Genel Başkanımızı da bu nedenle davet ettim. Ayda, iki ayda bir kendisini gelip ziyaret ediyorum. Ankara'da esnaflarla, işçilerle ilgili talep ve şikayetler geliyor, kendisi de bize aktarıyor biz de çözümler bulmaya çalışıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU