Çizgi roman yazarı "aşağılayıcı" bir teklifte bulunan Marvel'ı hedef aldı

Çizgi roman yazarı Joe Casey, "Yaratıcıların ne saygı gördüğü ne de ödüllendirildiği bu sistemde hâlâ yapısal kusurlar var" dedi

Marvel Comics yazarı Joe Casey, yakında vizyona girecek bir filmde, yarattığı bir karakterin kullanılması için Marvel Stüdyoları'ndan gelen "aşağılayıcı" ödeme teklifini kınadı.

Casey, America Chavez karakterini 2011 tarihli Vengence #1 çizgi romanı için Nick Dragotta'la birlikte yaratmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

America Chavez daha sonra Marvel'ın televizyona özel animasyon dizilerinde, video oyunlarında ve masa oyunlarında yer aldı ve yakında vizyona girecek olan, Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) gişe canavarı filmi Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında'da (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) görülecek.

Yazar, Marvel'ın karakterin tüm kullanım haklarına sahip olduğunu kabul etse de America Chavez'in Doktor Strange 2'de yer alacağı ortaya çıktığında kendisine "çok az ücret" teklif ettiklerini iddia etti.

The Hollywood Reporter'a konuşan Casey "Gerçek şu ki, Amerika Chavez'in sahibi Marvel. Bu hiçbir düzeyde tartışmalı değil ancak yaratıcıların ne saygı gördüğü ne de ödüllendirildiği bu sistemde hâlâ yapısal kusurlar var " dedi.

Marvel, bu haber yazıldığı sırada Casey'nin yorumlarına cevap vermiş değildi. The Independent, görüşlerini almak için şirketle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Casey şu ifadeleri kullandı:

Marvel bana America Chavez için hiçbir şey ödemedi. Sadece Doctor Strange'in devam filminde göründüğü için değil, animasyon televizyon dizilerinin sayısız bölümünde yer aldığı, onunla ilgili yaptıkları sayısız koleksiyon figürleri ve parçası olduğu video oyunları için de.

Bununla ilgili bir sorunları yok gibi görünüyor.

Casey, "Benim için mesele para değil. Mesele saygı bile değil” diye devam etti.

Bir şirketten saygı görmeyi asla beklemem.

Eğer aşağılayıcı tekliflerini kabul etmeyecek ve bu konuda konuşabilecek bir pozisyondaysam, belki de bu tür bir paranın hayatını değiştirebileceği bir sonraki adam, o parayı almak için adil bir şans elde edebilir.

Doktor Strange 2'de, boyutlar arasında seyahat etme yeteneğine sahip, başka bir evrenden gelen genç bir kız olan Amerika Chavez'i Xochitl Gomez canlandırıyor.

Casey, "Ben mutlu bir adamım" diye ekledi.

Küskün değilim. İçerlemiş değilim. Çünkü bu işin böyle olduğunu biliyorum. Ayrıca biliyorum ki bir şeyleri bu şekilde, bunun hakkında konuşarak değiştirebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU