MHP lideri Bahçeli: İmamoğlu genel başkandan rol kapmak için fırsat gözlüyor, boş zamanlarında makama uğruyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Haziran seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ve Merkez Bankası'ndaki görev değişikliği ile ilgili konuştu

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu, tarafsız cumhurbaşkanı çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum. iki ileri bir geri gide gide ya bir uçurumdan kendisini boşluğa bırakacak ya da dolandığı iple bir mağarada başını yiyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu için çember daralıyor" ifadelerini kullandı: 

CHP'ye göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Sayın Kılıçdaroğlu; biliyor ve inanıyorsan bize Cumhuriyet tarihinde tek bir tarafsız Cumhurbaşkanı söylesin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Her devlet ve siyaset adamı hukuka uymakla mükelleftir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet hayatında fiili uyumsuzluk ve uygunsuzluk devri sona ermiştir. Bugün hayat ve siyaset verileri ışında diyebilir ki, mutlak tarafsızlık eşyanın tabiatıyla ters düşecektir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kıvranması, keyfinin kaçması amaçsız ve çaresiz siyaset hastalığıdır. Millet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sevmiştir. 

Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili de konuştu, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan rol kapmaya çalıştığını belirtti:

Genel Başkan'dan rol kapmak için fırsat gözleyen İBB Başkanı da boş zamanlarda makamına uğrarken, diğer zamanlarda vazife olmayan işlerle uğraşmaktadır. Dilinin altındaki baklayı çıkarmış; "Yarınlarda siyasetlerde başka alanlarda başarı elde edebilir miyim, İstanbul'daki başarımdır". Bu toplumda, bu millette küslük, dargınlık olmadığı için barış sözleri tehlikelidir. Şeytani bir üsluptur. Yeni sistem olmuştur, yeni sistemin stratejisi Türk milletinin tamamını kucaklayacaktır. CHP'nin takoz hedefleri ters tepecektir.

Bahçeli'den Merkez Bankası yorumu: Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir

Bahçeli, Merkez Bankası'ndaki değişim ile ilgili de konuştu, Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili "Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir" dedi:

Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasıyla başlayan tartışmaların kaos bekçilerinin ortaya çıktıkları görülmektedir. Bir bürokrattır. Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini yapan kalır, yapamayan gider. Merkez Bankası Başkanı'nı siper yapıp, ekonomide felaket tellallığı yapanlar utanmazlığını kaybetmişlerdir. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı başka bir şey, başkanının görevden alınması başka bir şeydir. Merkez Bankası Başkanı ayrıcalıklı değildir. Enflasyonla mücadele tekliyorsa, banka kendini gözden geçirmek zorundadır. CHP inkar etse de Türkiye ekonomi çok cepheli kuşatma altındadır. Türkiye'de CHP'nin ve diğer zillet partilerinin bu operasyona yardımcı olmaları adamlık değildir, doğru değildir. Biz tarafız, Türkiye'nin tarafındayız. Hepsi gelsin alayın yeteriz. Hepsinin üstesinden geliriz. 

"Beka sorunu"

MHP Genel Başkanı Bahçeli yine "beka sorunu" vurgusu yaptı, söz konusu sorunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini elzem kıldığını söyledi:

Artan beka sorunları, ülkemizin muhatap kaldığı tehditler, 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçirilmiştir. Aziz milletimiz yüzde 51'le evet demiş, bu yeni sistemi kabul etmiştir. Ülkemiz yeni bir sürece girmiştir. Türkiye'nin çok nazik döneminde ortaya çıkan Cumhur İttifakı sadece seçim ittifakı değildir. Türkiye'ye karşı düşmanca müdahaleler karşısında milli ve ahlaki bir duruştur. Cumhur İttifakı'nın üzerinde yükseldiği zemin 7 Ağustos Yenikapı dirilişidir. Günlük siyasi hesaplar kenara itilmiştir. Ortak akıl devreye girmiştir. Yeni bir hükümet sistemini mecburi kılmıştır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU